2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Fidesz szerint Kókának az egészségügyi kassza kell

A Fidesz szerint az SZDSZ és Kóka János pártelnök rá akarja tenni a kezét az egészségügyi kasszára. Ezt Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet az Egészségügyi Minisztérium épülete előtt tartott.
2007. április 5. csütörtök 16:06 - Hírextra

Szijjártó Péter közölte: az SZDSZ és elnöke azért érvel a több-biztosítós modell mellett, mert "rá akarja tenni a kezét" az egészségügyi kasszára, "mindannyiunk egészségügyi befizetéseire". Szijjártó Péter arra szólította fel az SZDSZ elnökét, hagyjon fel az "állampárti diktatúrára jellemző viselkedésmóddal", és azzal, hogy pártelnökként közpénzekre akarja rátenni a kezét.

Szijjártó Péter kifogásolta Kóka János csütörtök délelőtti látogatását az Egészségügyi Minisztériumban, mert szerinte az állampárti diktatúra gyakorlatát idézi, hogy egy pártelnök a pártközpontból akarja irányítani, befolyásolni egy minisztérium munkáját.

Szijjártó szerint a pártállami diktatúrát idézte Kóka János, liberális elnök csütörtök reggeli látogatása az Egészségügyi Minisztériumban. A szóvivő azt mondta, hogy utoljára akkor volt divat, hogy pártvezető ellenőrizze egy minisztérium munkáját. Szijjártó Péter véleménye szerint az SZDSZ ragaszkodása a több biztosítós rendszerhez csak arról szól, hogy Kóka János rá akarja tenni a kezét a közpénzre, az emberek egészségbiztosítási befizetéseire.

Forrás: MTI/Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását