2024. április 24. - György

Árvíz: lassú apadás a folyókon

Lassan apadnak a folyók az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén – közölte a szervezet szóvivője pénteken az MTI-vel.
2010. július 2. péntek 18:07 - HírExtra
Priváczkiné Hajdú Zsuzsanna elmondta, hogy a gyorsabb ütemű apadást a jövő hétre várják, ha a körülmények nem változnak. Az Alsó-Tisza teljes szakaszán, a Hármas-Körös Kunszentmárton-torkolat között és a Maros torkolat közeli szakaszán másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben 252 kilométer hosszon.

A belvizes területek nagysága is csak kis mértékben csökkent. A szakemberek tapasztalatai szerint a gazdák sok helyen feladták a védekezést, mert ahol elpusztult a termés, már nem szivattyúznak, pedig a csatornák nincsenek telítve, le tudnák vezetni a vizet.

Jelenleg a becslések szerint az igazgatóság által felügyelt területen az elöntött föld nagysága még mindig mintegy 37,25 ezer hektár, amelyen első- és másodfokú belvízvédelmi fokozat van érvényben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását