2024. május 18. - Erik, Alexandra

A hollandokat átverik a gázzal

A Hollandiában használatos háztartási gázóra konstrukciója 1843-as találmány, s azóta nem is igen változtattak a szerkezeten. Nem csoda hát, ha a mérőkészülékekre egyre több a panasz. Pontatlanságuknak ára van, és azt a holland fogyasztók fizetik meg.
2007. április 3. kedd 20:51 - Hírextra
A holland háztartások gázfogyasztását az AnMar vizsgálta, s a kutatás eredménye szerint a hollandoknak akár 5 százalékkal is többet számláznak a gázért, mint amennyi a valós fogyasztás értéke. Ennél is nagyobb lehet az eltérés, ha a bizonytalan pontossággal mérő készülék környékén 7 foknál magasabb a hőmérséklet.

A gazdasági miniszter úgy reagált a bejelentésre, hogy az nem szolgált újdonsággal. A gázszolgáltatók figyelembe veszik a mérők pontatlanságát, amikor a számlát kiállítják. Ugyanakkor további vizsgálatokat ígért, s kilátásba helyezte, hogy a régi mérőket úgynevezett "okos számlálókkal" váltják fel. A holland sajtóban megjelent vélemények szerint azonban valószínű, hogy a cserét nem fogják elkapkodni.

A kutatók számítása szerint az elavult gázórák pontatlansága 350 millió euró extrabevételt jelent a gázszolgáltatóknak, mert a tévedés - érdekes módon - mindig a javukra történik.
Forrás: euractiv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását