2024. május 2. - Zsigmond

Az EMFESZ számlái mindenben megfelelnek az előírásoknak

Az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft (EMFESZ) szükségesnek tartja, hogy az elmúlt napok során a sajtóban - a vállalat által kiadott számlákkal kapcsolatosan megjelent hamis és félrevezető információkat - tételesen cáfolja, egyúttal a kialakult helyzettel kapcsolatos valós tényeket összefoglalja.
2011. március 11. péntek 20:39 - HírExtra
Az EMFESZ 2011 február végén közös borítékban két számlát küldött fogyasztóinak, a számlák mellé, minden esetben, a szükséges tudnivalókat tartalmazó kísérőlevelet is mellékelt.

Az egyik számla a 2011. januári alapdíjat és a 2011. január 1-3. közötti időszakban felhasznált gáz díját tartalmazta. Ugyanez a számla tartalmazta a legutolsó elosztói mérőleolvasás időpontjától kezdődően, a 2011. január 3-ig tartó időszakra vonatkozó tételes elszámolást. Az elszámoló számla jogszabályi követelményének megfelelően ebben a számlában minden esetben ismételten kiszámlázásra került a tényfogyasztás ellenértéke és egyidejűleg azonnali visszavonásra kerültek az előző elosztói leolvasás óta kibocsátott részszámlák ellenértékei (alapdíjak és gázdíjak is), hasonlóan a többi szolgáltató által alkalmazott gyakorlathoz.

Előzőek értelmében tehát semmilyen körülmények között nem fordul elő, hogy a fogyasztók az ugyanarra az időszakra vonatkozó díjakat kétszer fizessék meg.

A másik számlában a 2011. január 4-12. közötti időszakra vonatkozó gázdíj és a hozzá tékei (alapdíjak és gázdíjak is), hasonlóan a többi szolgáltató által alkalmazott gyakorlathoz.

Előzőek értelmében tehát semmilyen körülmények között nem fordul elő, hogy a fogyasztók az ugyanarra az időszakra vonatkozó díjakat kétszer fizessék meg.

A másik számlában a 2011. január 4-12. közötti időszakra vonatkozó gázdíj és a hozzá kapcsolódó egyéb, törvénybe foglalt díjak kerültek kiszámlázásra.

A 2011. január 13. reggel 6 órára vonatkozó záró mérőállásokat - a 48/2010. kormányrendelet rendelkezései szerint - minden esetben a kijelölt végső menedékes szolgáltatók bocsátották az EMFESZ rendelkezésére. Az EMFESZ ezeket a mérőállásokat nem bírálhatta felül, nem módosíthatta, köteles volt számláit a kapott mérőállások alapján kiállítani.

A záró mérőállással kapcsolatos észrevételeikkel a felhasználók kizárólag a végső menedékes szolgáltatókhoz fordulhatnak.

Az EMFESZ és a kijelölt végső menedékes szolgáltatók szolgáltatásainak elhatároló napja 2011. január 13-a. Az EMFESZ eddig az időpontig, a kijelölt végső menedékes szolgáltatók ettől az időponttól kezdődően jogosultak és kötelesek számláikat kibocsátani. Az EMFESZ számláiban szereplő záró mérőállás és a kijelölt végső menedékes szolgáltatók számláiban szereplő nyitó mérőállás minden esetben meg kell, hogy egyezzen. A 2011. január 13-i elhatároló nap biztosítja azt, hogy azonos időszakra vonatkozóan semmilyen körülmények között nem bocsáthat ki számlát az EMFESZ és a kijelölt végső menedékes szolgáltató.

A számlákkal kapcsolatos alaptalan félreértések és az EMFESZ ügyfélszolgálati ügyintézésének megnövekedett időtartama ellenére, az EMFESZ minden számlapanaszt egyenként kivizsgál.

Az elmúlt napokban kivizsgált észrevételek közel 100 százalékában bizonyossá vált, hogy az előzőekkel kapcsolatos számlapanaszok alaptalanok, ezért az EMFESZ minden korábbi felhasználójától azt kéri, hogy számláikat egyenlítsék ki.
Forrás: EMFESZ
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását