2024. május 27. - Hella

Az elvárt adót pótló csomag akár 15 milliárdot is hozhat

A kormány a második félévben 10-15 milliárd forint többlet bevételre számít az elvárt adót pótló adótörvény módosításokból - mondta Karácsony Irén, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki Bizottságán
2007. április 3. kedd 20:46 - Hírextra
A törvényjavaslat lényege, hogy felhatalmazást ad az APEH-nak arra, hogy fokozott ellenőrzés alá vonja azokat a vállalkozásokat, illetve egyéni vállalkozókat, amelyek illetve akik az árbevételhez képest nem fizetnek be egy bizonyos mértéket, ami a korrigált árbevétel két százaléka.

A szakállamtitkár magyarázatként hozzáfűzte: Magyarországon 315 ezer társas vállalkozásból, legalábbis papíron, 118 ezer veszteséges, 16 ezer pedig nulla forint adót fizet. A 321 ezer egyéni vállalkozó közül 210 ezer nem fizet adót, közülük 108 ezer veszteséget mutat ki.

A törvényjavaslatban szereplő szigorított adóellenőrzésre és ezen belül például teljes körű árbevétel becslésre eddig nem volt törvényi felhatalmazása az APEH-nak - felelte ellenzéki kérdésre Karácsony Irén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását