2024. május 8. - Mihály

A kommunisták is eltűrték Hitler díszpolgárságát, de most betelt a pohár

Komoly felzúdulást váltott ki Németországban az, hogy abban a kisvárosban, melyben a világ vezető gazdasági hatalmainak vezetői nemsokára találkoznak, még mindig díszpolgár Adolf Hitler.
2007. április 2. hétfő 14:20 - Hírextra
Alig két hónap múlva a németországi Bad Doberanban találkoznak a világ vezető ipari országainak vezetői. A rendes évi csúcs előtt Németországban hatalmas felzúdulást váltott ki, hogy a városnak még mindig díszpolgára Adolf Hitler.

A korábban az NDK-hoz tartozott, a Balti-tenger partján fekvő üdülőváros vezetői bejelentették: rendkívüli tanácsülést hívnak össze, melyen törlik a díszpolgárok sorából a náci diktátort.

A náci korszakban egyébként több mint négyezer német város adományozott díszpolgári címet Adolf Hitlernek, amit 1945 után a legtöbb vissza is vont. Nem így az ország kommunista felébe került Bad Doberan, melynek vezetői most döntöttek a kitüntető cím elvételéről, közölte az Inforádió.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását