2024. május 5. - Györgyi

50 százalék esély van egy újabb erős földrengésre

Földrengéskutatók szerint valószínű, hogy heteken belül újabb, szintén hatalmas erejű földmozgások lesznek Csendes-óceán nyugati részén, ahol hétfőre virradó éjjel rendkívül erős földrengés és szökőár pusztított.
2007. április 2. hétfő 14:28 - Hírextra
A Salamon-szigeteken több települést elsodort a cunami, amit a Richter-skála szerinti 8-as erősségű földrengés váltott ki. Kevin McCue, az Ausztrál Szeizmológiai Központ igazgatója azt mondta hétfőn, hogy "50 százaléknál nagyobb az esély arra, hogy egy újabb, esetleg szintén 8-as fokozatú földrengés alakuljon ki a következő órákban, napokban, esetleg hetekben". A szakember a hetvenes évekből négy hasonló példát is említett.

A Salamon-szigeteken legkevesebb 15 ember vesztette életét és sokan eltűntek. A Pápua-Új Guineától keletre fekvő szigetcsoport kormányfője bejelentette, hogy sátrakat, élelmet és ivóvizet küldtek a katasztrófa-sújtotta körzetekbe. Szemtanúk szerint 5 méter magas vízoszlop zúdult több kis szigetre, házakat elsodorva.

A Salamon-szigeteken kívül más országban nem okozott károkat a szökőár, de a fokozott figyelmet fenntartják a melanéziai szigetvilágban.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását