2024. május 14. - Bonifác

2008-ig lezárják a Kálvin teret - óriási dugókra lehet számítani

Csütörtöktől két évre lezárják a Kálvin teret a 4-es metró építése miatt. Az arra közlekedők jelentős forgalmi változásokkal számoljanak.
2007. április 2. hétfő 13:11 - Hírextra
A 4-es metró állomásainak építése miatt szükségessé válik a főváros pesti oldalán forgalmi módosítások bevezetése -írja honlapján a BKV Zrt. Az építési területen csak a BKV járművei haladhatnak át.

A Kálvin tér lezárása, kisebb-nagyobb változásokkal egészen 2008 végéig marad érvényben, amíg a metróállomás szerkezetépítése befejeződik. Az építkezés következő néhány hetében a téren keresztül haladó 2 méter átmérőjű csatorna vezeték kiváltására, áthelyezésére kerül sor. Ezután kezdődhet meg az állomás szerkezet "résfalainak" megépítése. A résfal lényegében egy függőlegesen földbe ásott vasbeton falat jelent, mely az állomás külső fala is egyben.

Április 5-től: a 49-es villamos Pest felől csak a Lónyay utcáig jár majd, a pótlást a budai oldalon már jelenleg is közlekedő pótló-buszok oldják majd meg, amelyek meghosszabbított útvonalon a Deák térig járnak majd.; az autósok a Baross utcából a Múzeum körút és a Kecskeméti utca felé, a Múzeum körútról a Kecskeméti utca és az Üllői út felé haladhatnak tovább. A Szabadság hídról érkezők a Sóház utcán vagy a Lónyay utcán hagyhatják el a Vámház körutat.

Augusztus 21-től, a Szabadság híd felújítása és lezárása miatt ez a forgalmi rend is változik majd. Annak ellenére, hogy a terelésekkel a legideálisabb útvonalakat jelölik ki a szakemberek, a környék forgalmi kapacitása jelentősen csökken majd.

A BKV Zrt. minden budapestinek azt tanácsolja: lehetőleg kerülő úton, alternatív útvonalakon közlekedjen főleg az alsó rakpart, a Vámház körút és a Szabadság híd környékén.

Az építkezések során nemcsak metróállomások és alagutak épülnek, hanem megújulnak az érintett utak, terek is. Az utakat, villamosvágányokat, parkolókat és a Szabadság hidat a XXI. század elvárásainak megfelelően a legkorszerűbb módon újítják fel, állítják helyre. Átépül és megszépül a Kálvin tér, a Fővám tér és az Egyetem környéke is.

Az utasok a megállókban és a járműveken elhelyezett plakátokról, illetve az útvonalon található csomópontokban kiállított tájékoztató táblákról informálódhatnak a változásokról, valamint a különböző járművek menetrendjéről. A környék lakói a postaládáikba eljuttatott szórólapokon olvashatnak bővebb útmutatót a pótló járművek igénybevételi lehetőségeiről, illetve a közúti terelésekről.

A metróállomás építése miatt a Vámház körúton csak egy sávon haladhat a közúti forgalom. Ezen az egy sávon közlekedik majd a villamospótló autóbusz is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását