2024. április 25. - Márk

Az MSZP újra a szélsőségesektől tart, ha a Fidesz az utcára megy

AZ MSZP azt javasolja, hogy Kósa Lajos (Fidesz) gondolja át újra ötletét a tervezett önkormányzati tüntetésről, mert utcai akciójával ismét teret enged a szélsőségeseknek, ronthatja Magyarország nemzetközi megítélését - közölte Nyakó István szóvivő az MTI-vel szombaton.
2009. október 3. szombat 18:32 - HírExtra
A szocialista politikus azt mondta: a héten kiderült, hogy Kósa Lajos "képtelen felmérni és helyesen értékelni a körülötte zajló eseményeket", nem tudja megítélni, hogy minek mi a következménye, mi, milyen veszélyt hordoz. Debrecen fideszes polgármestere idén januárban nem ismerte fel városában a súlyos veszélyhelyzetet, napokig halogatta a döntést, míg végül nem rendelt el szmogriadót - tette hozzá.

Nyakó István véleménye szerint a jobboldali politikus letolja magáról a felelősséget, és "hibás valóságérzékeléséről tesz tanúbizonyságot".

Amíg Kósa Lajos úgy érzi, hogy az utcán megoldható a jövő évi költségvetés kérdése, addig a szakértők, a kormány pár méterrel odébb a törvényhozásban hoznak megfelelő döntéseket - fogalmazott Nyakó István. "Azonban hosszú az út Debrecenből Budapestre, és mire a polgármester úr felér a tüntetőkkel, addigra már nem lesz miért zászlót bontania, ugyanis a tárgyalóasztalnál megoldások születnek, lekerülnek a tiltakozó zöld zászlók a kórházakról és megoldódik a gyerekétkeztetés kérdése" - mondta.

"A riogatástól, az utcai politizálástól nem születnek hamarabb megoldások. Cserébe viszont újra az utcára vonulhatnak a futballhuligánok, újra éghetnek a kukák, újra vehetik a kalapjukat a munkát és pénzt hozó külföldi befektetők" - jelentette ki.
Nyakó István kitért arra is: tudomásukra jutott, hogy egyes önkormányzatok az önkormányzatok által fizetett buszokkal jönnek majd tüntetni az önkormányzatok többlet pénzéért.

Október 10-ére, a fővárosi Kossuth térre hirdetett meg önkormányzati demonstrációt a tervezett elvonások elleni tiltakozásul négy fideszes polgármester, köztük Kósa Lajos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását