2024. május 3. - Tímea, Irma

Perel az önkormányzat a győri kórházért

A Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz pénteken - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat.
2007. március 23. péntek 18:09 - Hírextra
A felülvizsgálati kérelmet amiatt nyújtották be, mert korábban az Egészségügyi Minisztériumtól az egészségügyi ellátórendszer struktúra-átalakításának programjában a győri kórház ágyszám-csökkentésénél más szám szerepelt, mint amit legutóbb a minisztérium kiadott. Ezek szerint a korábbi verzió alapján a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban 133 aktív ágyat szüntettek volna meg oly módon, hogy ebből 41 aktív ágyat leépítenek, 92 ágyat pedig átcsoportosítással a krónikus ellátásban használtak volna fel.

Így az eredeti 1.362 aktív ágy helyett 1.229 ágy maradt volna. Ezzel szemben az egészségügyi miniszter 2007. március 8-ával hozott határozatával a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház aktív fekvőbeteg-szakellátási kapacitás-mennyiségét az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló törvényben meghatározott 1.000 aktívágy-kapacitáson felül 35 ágyban, azaz összesen 1.035 aktív ágyban állapította meg. Ez majdnem 200-zal kevesebb, mint az eredeti terv.

A miniszter határozatának indoklásában arra hivatkozott, hogy döntése során figyelembe vette a szakmai irányelveket és a protokollokban előírt szakmai követelmények érvényesíthetőségét. Mindennek ellent mondanak azok a tények, hogy a meghatározott ágyszám összességében megyei és regionális szinten is alacsony, nem igazodik az itt élő lakosság számarányához. Ez különösen igaz az idegsebészet, a neurológia, az általános és az érsebészet esetén.

A megyében található többi kórházat érintő ágyszám-változásokat figyelembe véve a Petz Aladár kórház szerepe folyamatosan bővül, nő az ellátotti létszám, mely feladatot többletágyszám és többletfinanszírozás nélkül kell megoldania az intézménynek - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását