2024. május 16. - Mózes, Botond

Kiemelt állami szerződések: túl sok a kirívó eset?

A Magyar Hírlap szerint problémajegyzéket állított össze a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt állami szerződéseket és támogatásokat vizsgáló államtitkársága, annyi a kivizsgálandó eset.
2010. szeptember 10. péntek 08:37 - HírExtra
Hegmanné Nemes Sára államtitkár a napilapnak adott interjújában arról beszélt, hogy az eddigi tapasztalatok szerint a PPP típusú - vagyis a közszféra és a magánszféra hosszú távú, összetett együttműködésén alapuló - beruházásokat nem a gazdaságosság és a hatékonyság motiválta, az állam érdekei háttérbe szorultak a magánérdekekkel szemben. Elmondta, az autópálya-beruházásokkal kezdik az átfogó vizsgálatokat, az M5-ös és az M6-os koncessziójának áttekintésével.

Az államtitkár kitért arra is, hogy újratárgyalják az előnytelen privatizációs szerződéseket, és megpróbálnak azokban módosításokat elérni. Ha ez nem megy, végső esetben fel is mondhatjuk a megállapodásokat - tette hozzá.

Hegmanné Nemes Sára tájékoztatása szerint minden PPP-projekt vizsgálati jelentése és a vagyonkezelési, privatizációs szerződések Papcsák Ferenc kormánybiztoshoz, illetve Budai Gyula miniszterelnöki megbízotthoz is eljutnak, ezután ahol indokolt, felelősségre vonás következhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását