2024. április 24. - György

Mészáros Lőrinc kikapott a Momentummal szemben

Mészáros Lőrinc még tavasszal jelentette fel Fekete-Győr Andrást, miután a Momentum miniszterelnök-jelöltje a 2022 utáni elszámoltatás és a közpénzlopás kapcsán emlegette Mészáros Lőrincet. Első fokon akkor a bíróság elutasította Mészáros keresetét, ügyvédei azonban fellebbeztek. A napokban megszületett a másodfokú, jogerős ítélet is, ami helybenhagyta az első fokú ítéletet.
2021. augusztus 25. szerda 10:16 - HírExtra

Fekete-Győr András ennek kapcsán elmondta:

Nem bírja elviselni Mészáros Lőrinc, hogy nem ő dönti arról, ki mit mondhat róla. Előbb tavasszal “becsületsértésért” jelentett fel, miután a 2022 utáni felelősségre vonásáról beszéltem, majd amikor a bíróság az én javamra döntött, ahelyett, hogy elfogadta volna a döntést, fellebbezett, sőt, egy Facebook-posztom miatt még egyszer megpróbált feljelenteni ezen a fellebbezésén keresztül. 

Pedig már elsőfokon is kimondták: alaptalan vádaskodás, amit Mészáros művel, és igenis lehet nyilvánosan beszélni arról, hogy “politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik”. 

Most pedig megszületett a másodfokú, jogerős ítélet: szó nincs “becsületsértésről”, az elszámoltatással kapcsolatos kijelentések pedig bőven beleférnek az értékítélet kategóriájába. Tehát legalább három bíró gondolta már úgy, hogy Orbán Viktor fő strómanja alaptalanul vádaskodik.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását