2024. május 28. - Emil, Csanád

Herényi is az előrehozott választásokra szavaz

Herényi Károly, az MDF politikusa szerint jobb lenne az előrehozott választás a jelenleg kialakult helyzetben.
2009. március 27. péntek 08:55 - HírExtra
"Talán jobb lenne egy előrehozott választás, mert ez most már kezd komédiává fajulni" - mondta az MDF-es politikus a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában pénteken.
Hozzátette: itt nem a válság kezeléséről, hanem a kormányzati problémák megoldásáról, miniszterelnök-váltásról van szó, de úgy tűnik, hogy ez sem sikerül, ami "nagy baj".

Herényi Károly szerint "annyira előkészítetlen ez a dolog, annyira nem tudják, mit akarnak, hogy szinte kilátástalan, hogy itt valami jó megoldás szülessen."

Az MDF-es politikus kifejtette: a szocialista párt hét éve nem csak, hogy a válsággal nem tud mit kezdeni, hanem ő maga volt a válság előidézője.

Miért következik ebből a hét esztendőből, hogy ugyanazon embereknek, ugyanazzal a gondolkodással kellene "fúrni, faragni, reszelni, azon a helyzeten, amit ők idéztek elő?" - tette fel a kérdést, hozzátéve: nyilván nincsenek olyan készségek és képességek birtokában, hogy ez meg tudják oldani.

A baj az, hogy személyekről folyik a vita, a programokról pedig egy szót sem ejt senki - hangoztatta. Egy értelmes ország értelmes politikai elitje a programokról vitatkozna, a kiutat keresné, és ehhez keresne megfelelő, alkalmas személyeket - vélekedett.

Két programról lehet tudni: Bokros Lajos és az MDF, valamint a Reformszövetség javaslatairól. Ezzel szemben az MSZP és az SZDSZ programjából vajmi keveset ismerni - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását