2024. május 5. - Györgyi

Hivatali alkalmatlanság miatt lemondott a kormány

Lemondott a kuvati kormány vasárnap. A kabinet ezzel a lépéssel a hétfői, bizalmatlansági szavazást kívánta elkerülni, amelyet az egészségügyi miniszter ellen indítványozott a parlament.
2007. március 4. vasárnap 21:19 - Hírextra
Az uralkodó Szabah sejk családjához tartozó egészségügyi miniszter ellen hivatali alkalmatlanság és a tárca rossz gazdálkodása miatt nyújtott be bizalmatlansági javaslatot az 50 fős parlament 10 ellenzéki tagja. Mivel a kormány úgy ítélte meg, hogy a hétfői szavazáson elbukhat minisztere, inkább lemondott. Bár Szabah sejk elfogadta a lemondást, új kormány alakításával az eddigi kormányfőt, unokaöccsét bízta meg.

A tavalyi választásokon az ellenzék szerzett többséget a parlamentben. A kisebbségben kormányzó kabinet azonnal a támadások keresztűzébe került: decemberben távozott az informatikai miniszter, miután az ellenzék a sajtószabadság korlátozásával vádolta meg és eljárást kezdeményezett ellene.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását