2024. május 14. - Bonifác
Egy angol parlamenti képviselő szerint nagyon valószínű, hogy Vladimir Putyin beavatkozott a Brexit-ről szóló idei brit népszavazásba.
2016. december 14. szerda 12:17 - HírExtra
 
Ben Bradshaw munkáspárti politikus kedden kijelentette, Moszkva beleszólása a Brexitbe igencsak valószínű, mert mindez beleillik abba a mintába, ahogy Oroszország „belekontárkodik” más nemzetek ügyeibe. (A Brexitről szóló viccesen-komoly HírExtra videót itt nézhetik meg)

Mindezt azt követően mondta, hogy a CIA Oroszországot vádolta azzal, hogy hackerek által beavatkozott az Egyesült Államok elnökválasztásába.

Bradshaw szerint a közel-keleti menekültáradat is orosz bátorításra indult meg, hogy destabilizálja az Európai Uniót.

Hozzátette, „nem hinném, hogy egyáltalán felfogtuk-e már, mikre képes Oroszország, amikor kiber-hadviselésről beszélünk. Nemcsak a beavatkozás az amerikai elnökválasztásba, de talán a mi referendumunkba is. Még nincs rá konkrét bizonyíték, de igencsak valószínű (’highly probable’).”

Másfelé is

A politikus rámutatott, a 2017-es francia választásokhoz Marie le Pen Nemzeti Frontja is az oroszoktól kért 23 millió fontot.

A német hírszerzés (és politikusok kijelentései szerint), Moszkva a jövő évi német választásokat is megpróbálja majd befolyásolni.

A Brexitbe való beavatkozásról egyelőre semmiféle bizonyíték nem áll rendelkezésre – mondta a miniszterelnöki hivatal szóvívője Bradshaw ijelentéseie reagálva.

Ismerjük a módszert

Hozzátehetjük, a magyar történelmet ismerőknek azért nem lenne újdonság mindez, hiszen az 1947-es kékcédulás választásokon sem Kongó, vagy Banglades jutatta hatalomra azt a maroknyi kommunistát, akik aztán évtizedekig meghatározták országunk sorsát.
Forrás: The Independent/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását