2024. május 17. - Paszkál

Orbán már tervezi a kormányzást

A Fideszben, a Fidesz környékén több olyan személy is van, akire bátran rábízhatná Magyarország népe a kormányzás terhét - jelentette ki Orbán Viktor a közszolgálati rádiónak adott interjújában.
2007. március 1. csütörtök 20:19 - Hírextra
Szerinte Magyarország odáig jutott, hogy egy évvel a legutóbbi parlamenti választások után, egyre többen érzik úgy, hogy előrehozott választásra lenne szükség. Ma még nem tartunk ott, hogy hogyan és miképp legyen az előrehozott választás, ma még csak ott tartunk, hogy vajon így van-e, vajon ez megoldást jelenthetne-e - tette hozzá. Mint hangsúlyozta, ha a kormány nem képes saját erőből a fordulatra, akkor adja vissza a választópolgároknak a lehetőséget, hogy ők döntsenek, merre haladjon tovább Magyarország.

Az Országos Választási Bizottságról (OVB) szólva a Fidesz elnöke azt mondta, hogy a testület a szakmai pályáról az utóbbi időben "mintha átcsúszott volna a politikai pályára". Orbán Viktor megismételte korábbi álláspontját, miszerint olyan többpártrendszer van Magyarországon, amely mellett nincs demokrácia.

"A diktatúra szót azért nem merem határozottan használni, mert nekünk magyaroknak az emlékezetünkben a diktatúra szó az mégis csak emberek bebörtönzését, kitelepítését, vagyontól való megfosztását, tömegeges jogsértéseket jelent" - mondta. A demokráciának két alappillére van: az elszámoltathatóság és a felelősség - emelte ki az ellenzéki képviselő, majd úgy folytatta: "Magyarországon ma sem elszámoltathatóság, sem felelősség helyzete nem áll fenn", 2006 tavaszán a hatalmon lévők megtagadták az emberektől a tájékozódás szabadságát és a valóság megismeréséhez való jogot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

paki
2007. március 16. 13:34
Mi még ezt is elhisszük az MSZP-nek!
Naszada
2007. március 16. 11:31
Orbán tervezi kormányzást., csak egyet felejtet közölni a közönségével/ elhiszem hogy vannak közöttük jóhiszeműek is / hogy miként tervezi a kormány elzavarását. Délamerikában és Afrikában ez katonai puccsal szokták csinálni, itthon europában sehogy, csak parlamenti választások eredménye képen lehet kormányt váltani., vagy ha parlament bizalmi szavazásán bukik a kormány. Szóval akkor miről is van szó? Anyilasok is annak idején csak a német katonai segitségel jutotak hatalomra. Hogy van most ez a kormányra készülés? Hogy zavarunk el kormányt, futniuk kell? Miről van szó? Hazugság?1998-ban az akkor hatalomra jutó Orbán kormány ugy nyilatkozott / utána lehet nézni / hogy más a választési program és más akormány program. Kik hazudtak és miért? Nemértem.
saxo
2007. március 16. 10:27
Én meg évek óta tervezem, hogy megütöm a lottó ötöst. Nékem nagyobb esélyem van....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását