2024. április 28. - Valéria

19 ezer panellakás felújításának csak a harmadát kell állnia a lakóknak

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter döntése alapján további 266, múlt évben beadott panel-felújítási pályázatot támogatnak, ez 3,3 milliárd forint állami támogatást jelent a 19.085 felújítandó lakás tulajdonosának.
2007. február 22. csütörtök 20:53 - Hírextra
Összesen 38 város 47 önkormányzata pályázott sikeresen, Budapest több kerületi önkormányzata is. A felújítási költségek harmadát az állam, újabb harmadát az illetékes önkormányzat állja, a harmadik részét kell a lakóknak fizetni. A panelprogramot először 2001-ben hirdették meg, és azóta nagy népszerűségnek örvend. A benyújtott pályázatok száma minden évben növekedett: a kezdő évben 141 pályázatot adtak be, 2004-ben már 429, az elmúlt két esztendőben pedig alkalmanként 1500 pályázatot.

A lakások számában is megmutatkozik ez, a kezdeti hétezerről több mint tízszeresére nőtt a felújításra kérelmezett lakásszám. Magyarországon mintegy 800 ezer panellakás található, amely több mint 2 millió embernek ad otthont.

Területi eloszlásában meghatározó a közép-magyarországi régió, ahol közel 300 ezer a panellakások száma. A további 6 régióban egyenként 60-90 ezer panellakás található.

A miniszter 116 kémény felújítási pályázatra is támogatást hagyott jóvá 227 millió forint összegben. Ennek révén 3.200 lakásban korszerűsíthetik, tehetik biztonságosabbá a kéményeket. A már beadott pályázatok közül még további ezer vár döntésre a tavasz és a nyár során.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását