2024. május 11. - Ferenc

Újabb szoci hiszti?

Kivonult az MSZP-frakció a Fejér Megyei Közgyűlés - a többi között az idei költségvetést is tárgyaló - csütörtöki üléséről. A szocialista megyei elnök közölte, a közgyűlés törvénysértő módon működik.
2007. február 22. csütörtök 20:51 - Hírextra

Amennyiben a fideszes elnök a következő ülésen sem szünteti meg a közigazgatási hivatal által is megállapított jogsértéseket, az MSZP kezdeményezni fogja a testület feloszlatását. Tiborcz Péter, a közgyűlés fideszes alelnöke elmondta: a közigazgatási hivatal határozatáról szakértőkkel konzultálnak, s ha kell, megteszik a szükséges lépéseket. 

Horváth András - az MSZP megyei elnöki posztját is betöltő - frakcióvezető sajtótájékoztatóján elmondta, a Fidesz többségű közgyűlés "megalakulása óta törvénysértő módon működik." Ezt tavaly decemberben a Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal is megállapította - tette hozzá. A törvénysértések megszüntetésére újbóli halasztással február 22-ig kapott haladékot a közgyűlés, ám a szükséges lépéseket nem tette meg - folytatta Horváth András. Az MSZP Fejér megyei elnökének tájékoztatása szerint a tisztségviselők, azaz az alelnökök, a bizottsági elnökök, és elnökhelyettesek megválasztásánál vétett a jogszabályok ellen a közgyűlés.

Amennyiben a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, a fideszes Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya a következő közgyűlésen sem szünteti meg a törvénysértéseket, és a testület nem választja meg törvényes módon a tisztségviselőit, az MSZP-frakció kezdeményezni fogja - első lépésként a közigazgatási hivatalnál - a közgyűlés feloszlatását.

A Fejér Megyei Közgyűlés a szocialista frakció kivonulását követően folytatta munkáját és elfogadta a megye idei költségvetését. A képviselők 22 milliárd 72 millió forint felhasználásáról döntöttek, 1,2 milliárd forint hiány mellett.

Forrás: Független
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását