2024. május 19. - Ivó, Milán

Hazánk támogatja az örmények esetleges csatlakozását

Magyarország támogatja Örményország közeledését az Európai Unióhoz - mondta Sólyom László köztársasági elnök hétfőn Budapesten a Sándor-palotában, miután megbeszélést folytatott az örmény köztársasági elnökkel.
2009. november 9. hétfő 13:10 - HírExtra
Sólyom László kiemelte: első ízben látogatott örmény államfő Magyarországra. Hozzátette: Szent István kora óta jelentős örmény közösség él Magyarországon.

A magyar államfő üdvözölte, hogy Örményország nyitott politikára tér át. Mint hangsúlyozta, Magyarország nagyra értékeli, hogy Örményország megállapodást írt alá Törökországgal.

Magyarország uniós elnökségének idején prioritásként kezeli majd a keleti partnerség programját - jelentette ki.A magyar köztársasági elnök üdvözölte azt is, hogy az örmény elnök és az azeri elnök párbeszédet folytat egymással.

Sólyom László Magyarország és Örményország gazdasági, kulturális és politikai kapcsolatainak további fejlesztését szorgalmazta.

Szólt arról, hogy kiemelten kezelik a két ország kutatási együttműködését is.
A magyar államfő megemlítette, hogy 2012-ben az Országos Széchenyi Könyvtár könyvkiállítást rendez abból az alkalomból, hogy az első nyomtatott örmény könyv 500 éve jelent meg.

Szerzs Szargszján örmény köztársasági elnök beszédében a jó magyar-örmény kapcsolatokat méltatta. Kiemelte a két ország közötti politikai párbeszéd fontosságát.
Megemlítette, hogy a kedden megrendezendő magyar-örmény üzletember fórum is a két ország közötti gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok növekedését segíti elő.
Az örmény államfő közölte: hivatalos látogatásra Örményországba invitálta Sólyom Lászlót, aki elfogadta a meghívást.

A két államfő sajtónyilatkozata előtt magyar részről Oszkó Péter pénzügyminiszter, örmény részről pedig Edward Nalbandian külügyminiszter aláírta a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását