2024. április 19. - Emma

Mindenhol magyarok a berlini filmfesztiválon

Minden korábbinál rangosabbnak, és az eddigi visszhangok alapján rendkívül sikeresnek nevezte az 57. berlini filmfesztiválon való magyar részvételt a Magyar Filmunió vezetője.
2007. február 16. péntek 15:33 - Hírextra
Vezér Éva elmondta: a hétvégén záruló Berlinale legfontosabb szekcióiban Magyarországról öt rövidfilm és egy játékfilm gazdagította a fesztivál programját, az országgal kapcsolatban ugyanakkor a legfőbb legfőbb esemény az volt, hogy életművéért Mészáros Márta filmrendező kapta a Kamera-díjat.
Az ügyvezető igazgató - egyfajta közbülső mérleget vonva - kiemelte, hogy Magyarország - a Lora című film főszerepét játszó Nagy Péter személyében - részt vett, és díjat kapott a fiatal tehetségeket felvonultató, immár tízéves múltra visszatekintő Shooting Stars programban.

Magyar film - mint Vezér Éva hangsúlyozta - szinte minden nap szerepelt valamelyik szekció programjában. Ugyancsak fontos mérce az, hogy több film esetében fontos tárgyalások kezdődtek a filmek forgalmazásáról, közölte a radio.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását