2024. május 9. - Gergely

Virtuális játszótér három hónapig

Szombattól látogatható a Klikk - digitális játszótér címmel nyílt internettörténeti kiállítás a Millenáris Központban. Az interaktív tárlatot december végéig nézhetik meg és próbálhatják ki az érdeklődők a Jövő Háza Kiállítás területén.
2007. szeptember 29. szombat 15:56 - Hírextra
A tárlat nemcsak az internet másfél évtizedes történetét mondja el. Központi magját egy olyan installáció adja, amely az internet felépítését modellezi. Ez a virtuális közeg ad lehetőséget a látogatónak arra, hogy maga építse fel a kiállítás bizonyos tartalmi részeit, vagyis megvalósuljon a folyamatos interaktivitás.

A Klikk - digitális játszótér egy olyan kiállítóhely, ahol a látogatók aktív részvételére számítanak. A virtuális játszótér többféle vizuális eszközt alkalmazva mutatja be az internet fejlesztési lehetőségeit, és az ahhoz kapcsolódó víziókat. Kiindulási pontokat ad, és kérdéseket vet fel, amelyekre a látogatónak kell válaszolnia.

A tárlat rendezői készítettek egy interaktív játékot is, amelynek a segítségével a látogatók megismerkedhetnek például a hackerek, azaz a számítógépes kalózok világával vagy akár az internetes tartalommegosztással is.

A Klikkhez készült interaktív játék végső célja egy olyan virtuális térkép megfejtése, amely 120 darab hatszögből áll. Ebben a játékban kizárólag csapatban lehet nyerni, ezért a játékosnak a kiállítás honlapján a http://klikk.millenaris.hu/ kell társakat gyűjtenie. Az a hét főből álló csapat győz a játék végén, amelyik leghamarabb rakja össze a teljes térképet.

A játékra regisztrálni személyesen a kiállításon vagy a Klikk-digitális játszótér honlapján, a http://klikk.millenaris.hu/ weblapon lehet.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását