2024. május 16. - Mózes, Botond

Iraki származású amerikait raboltak el

Videofelvételt tett közzé egy iraki síita fegyveres csoport szerdán egy hónapokkal korábban elrabolt iraki származású amerikai katonáról az interneten.
2007. február 14. szerda 14:53 - Hírextra
A képsorok egy szélsőségesek által látogatott honlapon jelentek meg, és bemutatta őket a CNN amerikai hírtelevízió is. A felvételen a katona egy üzenetet olvas fel. A 41 éves Ahmed Kousay Altaie-t (Ahmed Kuszáj at-Táje) nagybátyja azonosította a felvételről - hangzott el a CNN-en. A rokon korábban e-mailben kapcsolatba lépett az elrablókkal, az Ahl al-Bait Brigádokkal (a név Mohamed próféta háza népére utal), akik összeállították követeléseik listáját. A követelések közül egyik sem pénzügyi jellegű.

A tárgyalások folytatásához viszont a nagybáty bizonyítékot kért arra, hogy unokaöccse még él. A felvétel ismeretében elmondta: azon dátum nem szerepel, ezért nem tudni, valójában milyen állapotban van Altaie, ő mégis hajlandó beszélni az elrablókkal, ha érintkezésbe lépnek vele.

Miután egy széles körű kutatás nem vezetett eredményre, az amerikai kormány korábban 5O ezer dolláros jutalmat tűzött ki annak, aki nyomára vezet az elrabolt férfinak.

Altaie tolmácsként tevékenykedett az amerikai hadseregben, és 2005 novembere óta szolgált Irakban. 2006 októberében rabolták el ismeretlen fegyveresek, amikor éppen feleségét látogatta meg Bagdad belvárosában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását