2024. május 18. - Erik, Alexandra

Tálibok akartak robbantani New Yorkban

Egy iszlamista honlap szerint a pakisztáni tálibok vállalták magukra a New York-i robbantási kísérletet. A weboldalon megjelent indoklás szerint a támadást megtorlásnak szánták két iszlamista vezető, al-Bagdádi és al-Mahádzser -, illetve muszlim mártírok megöléséért.
2010. május 2. vasárnap 22:23 - HírExtra
Az amerikai SITE intézet, amely terrorista szervezeteket követ nyomon, hírt adott egy egyperces videóüzenetről, amelyen a megölt iszlamisták láthatóak, és egy hang beszél a kísérletről. Angol felirat is olvasható. Ennél konkrétabb utalás azonban még nincs, elemzők szerint még nem lehet készpénznek venni az állítólagos pakisztáni tálib bejelentést.

Az al-Kaida iraki vezetőjét, Abu Ajjúb al-Maszrit, másik nevén Abu Hamza al-Muhádzsirt, illetve Abu Omar al-Bagdádit, aki a nemzetközi szervezet iraki testvérszervezetét, az Iraki Iszlám Államot irányította, a múlt hónapban ölték meg.

A New York-i akció vállalásának hitelességét nem lehetett nyomban ellenőrizni. Núri al-Máliki iraki kormányfő tájékoztatása szerint mindkettejüket egy földbe vájt lyukban találták meg egy házban, miután azt (az amerikai támogatást élvező) kormánycsapatok lerohanták.

Közben pokolgépet találtak Pittsburghben vasárnap egy sportrendezvény mentén - a rendőrség változtatott a maratoni futóverseny finisének útvonalán. Hatósági közlés szerint a robbanószerkezetet egy mikrohullámú sütőbe rejtették és azt követően találták meg, hogy az ötezer résztvevő élbolya éppen célegyenesbe ért. A pokolgépet robottal hatástalanították. Ezután több háztömbnyi részt lezártak, a verseny útvonalát elterelték, a finist módosították a maratoni és félmaratoni táv végére érők számára. A pokolgépet robottal hatástalanították, és pár órával később felszabadították a területet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását