2024. június 16. - Jusztin

Európa elítéli az amerikai ügynökökkel együttműködőket

Az Európai Parlament szerdán Strasbourgban megszavazta az olasz szocialista Claudio Fava jelentését az amerikai titkosszolgálattal (CIA) együttműködő uniós tagállamokról.
2007. február 14. szerda 14:43 - Hírextra
Az EP ideiglenes különbizottsága 1245 légijáratot azonosított, amelyeket összefüggésbe hozott a tiltott CIA akciókkal. Az EP legnagyobb, konzervatív néppárti frakciója nem szavazta meg a jelentést, bár némely megállapításával egyetértett.

A jelentés elsősorban Nagy-Britanniát, Olaszországot és Németországot ítéli el, de bírálja az együttműködést lényegében megtagadó varsói kormányt is. A 77 oldalas dokumentum összesen 130 parlamenti meghallgatás után készült el.

A jelentés nehezményezi, hogy olyan uniós vezető politikusok, mint például a külpolitikai főmegbízott, Javier Solana nem minden információját osztotta meg a bizottsággal. Nem volt hajlandó megjelenni a bizottság előtt a NATO korábbi és jelenlegi főtitkára, valamint az Europol főigazgatója sem.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását