2024. május 16. - Mózes, Botond

Kordon a Budai Gyermekkórház körül

A Budai Gyermekkórház bezárása ellen tiltakozott a KDNP az érintett települések polgármestereivel az intézmény bejárata elé fémkordont emelve.
2007. február 13. kedd 11:34 - Hírextra
Soltész Miklós kereszténydemokrata országgyűlési képviselő annak a véleményének adott hangot, hogy a gyermekkórház bezárása hátterében "ingatlanbiznisz" áll. "Itt nem a betegek és a gyermekek számítanak, (...) az ingatlanra fáj valakinek a foga" - jelentette ki a politikus. A kormány ugyan kordont emel a Parlament elé, "de a valós és szimbolikus kordonok bizony iskoláink, nyugdíjas-intézményeink, kórházaink elé kerülnek" - hívta fel a figyelmet Soltész Miklós, hozzáfűzve, hogy ezeket a kordonokat kell lebontani, megszüntetni.

Latorczai Csaba, a Budai Gyermekkórház és Rendelőintézet Kht. felügyelőbizottságának elnöke hangsúlyozta: több forrásból is információt kaptak arról, hogy "paktum született", miszerint egy magánkézben lévő részvénytársaság fizetős magángyermekkórházat szeretne működtetni Budapesten, elsőként az országban a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő Budai Gyermekkórház területén.

Rétvári Bence, a KDNP fővárosi képviselője emlékeztetett arra, hogy a kórház ötven évvel ezelőtt állami pénzből jött létre, abból tartották fenn és abból korszerűsítették. Mint mondta, a közvagyon magánvagyonként hasznosul, ha eladják az ingatlant. "Itt egy végleges életszínvonal-rontásról van szó", nemcsak kétéves megszorításról - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását