2024. május 3. - Tímea, Irma

Az egri polgármester és a szélsőségek

Eger polgármestere egyre inkább közösséget vállal a szélsőjobboldali eszmékkel - jelentette ki a város volt szocialista polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón Egerben.
2008. október 9. csütörtök 18:11 - Hírextra
Nagy Imre, aki a település korábbi vezetője volt, emlékeztetett arra, hogy a városban felvonult a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg. Az október 6-i, a város által szervezett koszorúzás programjában pedig a Magyar Gárda is koszorúzott, illetve sorfalat állt.

Ugyancsak erre enged következtetni, hogy a szombatra tervezett, a szilvásváradi Kárpátok őre szobornál tervezett megemlékezésen Habis László polgármester, a rendezvény meghívója szerint olyan személyiségek körében szólal fel, mint Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti listavezetője, vagy Világhy József, a Horthy Miklós Történelmi Társaság alapító elnöke.

Mindezek mellett az Egri Lokálpatrióta Egylet színeiben mandátumot nyert polgármester rendszeresen elfogadja a közgyűlésben ülő jobbikos képviselő támogatását - sorolta az általa károsnak tartott jelenségeket Nagy Imre.

Mindezek alapján úgy vélekedett, hogy Habis László mára a Fidesz, illetve a képviselő-testületben helyet foglaló Demeter Ervin volt titokminiszter kiszolgálójává vált.Habis László viszont elvárná Nagy Imrétől, mint kormánypárti képviselőtől, hogy az ország valós problémáival foglalkozzon.
Inkább a város fejlődését elősegítő kérdésekben kellene aktivitást mutatnia - reagált az MTI-nek az elhangzottakra az önkormányzati vezető.

Hozzáfűzte, hogy a szombati megemlékezésen, annak ellenére nem vesz részt, hogy a neve valóban felkerült a meghívóra. Ennek az az oka, hogy külföldön tartózkodik.Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a maga részéről híve a magyar nemzeti összefogásnak és a kárpát-medencei együttműködésnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2008. október 9. 23:14
Mostmár érthető,hogy miért akarják a fideszes kórházvédők megszerzni az Egri kórházat!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását