2024. április 20. - Tivadar

Az EüM válasza a Fidesznek

Nagy örömünkre szolgál, hogy Horváth Zsolt fideszes képviselő végre reagált a mentésirányítási központok másfél évvel ezelőtti, azaz 2006 végén végrehajtott átszervezésére.
2008. augusztus 17. vasárnap 14:30 - Hírextra
Sajnáljuk ugyanakkor, hogy a képviselő nem fordított elég figyelmet a tájékozódásra, hiszen 2006 novembere és decembere között a Kormány 330 millió forintot fordított a 26 központ megfelelő színvonalú kialakítására. (Új telefonalközpontok, digitális hívásorolók és 196 irányítói munkaállomás kiépítésére.) A fejlesztéseknek és a mentődolgozók lelkiismeretes munkájának köszönhetően az irányítás biztonságosan és kiszámíthatóan működik. A mentésirányítási központok naponta 4000-5000, éves szinten másfél millió segélyhívást fogadnak. Ennek a hatékony kezelése teszi szükségessé a rendszer minél magasabb fokú egységesítését.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a jelenlegit megelőzően egyetlen kormány sem biztosított forrást a mentésirányítás korszerűsítésére, még az a kormány sem, melyben Horváth Zsolt államtitkárként dolgozott. Ezzel szemben 2008 második felében uniós forrásokból további 4.1 milliárd forintot fordítunk a mentésirányítás fejlesztésére. Amíg az uniós pályázat eredményesen nem zárul le, addig a minisztérium nem tartja indokoltnak a mentésirányítás további átalakítását, erről az egészségügyi miniszter még augusztus elején levélben tájékoztatta a mentőszolgálatot.

Súlyos felelőtlenségnek tartjuk, hogy egyesek politikai okokból, tényadatok nélkül, az állampolgárok a mentőkbe, a biztonságos betegellátásba és az egészségügyi ellátórendszerbe vetett bizalmát ily módon próbálják megingatni.
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását