2024. április 25. - Márk

Ujhelyi István háza előtt tüntettek Szőregen

Néhány tucat kormányellenes tüntető demonstrált pénteken, a Szeged melletti Szőregen, Ujhelyi István MSZP-alelnök háza előtt. A politikus nyílt levélben utasította vissza a tiltakozás e módját.
2007. február 9. péntek 21:02 - Hírextra
A demonstrálók zászlókkal és táblákkal gyülekeztek, miközben azt skandálták, hogy "Fűt, fát ígértek, jól becsapták a népet", "Ujhelyi takarodj, vidd az összes haverod!". Tóth Péter, a demonstráció szervezője az embereknek azt mondta: azért jöttek az MSZP alelnökéhez, hogy halljon róluk, mert a politikus "korrupt, csaló módon haladt előre és ő is az ország kifosztásából él".

"Innen szeretném üzenni a köztársasági elnök úrnak és a tüntetőknek országszerte, hogy együtt érjük el március 15-én az új választások kiírását"; az ünnepre 12 pontos követelést készítenek el - tette hozzá.

Ujhelyi István nyílt levelet küldött a Fidesz, a KDNP, a Jobbik, a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Fidelitas szervezőinek. Ebben egyebek közt írja: "Mélyen sajnálom, hogy ilyen körülmények között kell egymással üzenetet váltanunk. Mélyen sajnálom, hogy ma Magyarországon ilyen szégyenteljes keretek között kell képviselőknek, állampolgároknak találkozniuk ahhoz, hogy véleményüket a másik féllel megismertessék. (...) Megdöbbentő számomra, hogy a politikai hatalom vágya mára oly mértékben vakított el benneteket, hogy álságos módon a szólásszabadság és a gyülekezési jog jegyében a megfélemlítés eszközének alkalmazásától sem riadtok vissza. Mélységesen elszomorítónak tartom, hogy saját politikai céljaitok érdekében még attól sem riadtok vissza, hogy szélsőjobboldali erőkkel szövetségben zaklassátok a családok életét" - írta nyílt levelében az MSZP alelnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását