2024. április 19. - Emma

Liszt-lázban ég Mexikó is

Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulója jegyében telik a mexikói Cancúnban a hatodik magyar kulturális fesztivál, amely péntekig tart.
2011. október 5. szerda 11:24 - HírExtra
A Quintana Roo szövetségi állam kulturális hivatala és a mexikói magyar nagykövetség közös szervezésében zajló eseményen kiállítások, konferenciák, zongora mesterkurzus és koncertek várják az érdeklődőket.

A fesztivált Liszt Ferenc élete és zenei munkássága határozza meg, ez alkalomból három nagyszabású koncerten is felcsendülnek művei a mexikói üdülővárosban.
A Quintana Roo-i kormányzat célja a fesztivállal, hogy "elhelyezze" a várost a kulturális turizmus térképén - írta internetes kiadásában az El Universal című lap (http://www.eluniversal.com.mx/notas/798555.html).

Ujj Emőke, a fesztivál igazgatója úgy fogalmazott, a fesztivál révén egyre jobban megismerik az ottani - egyre növekvő - magyar közösséget. A rendezvénysorozat egy magyar zenének szentelt koncertből nőtte ki magát, ma már négy helyszínen tartják Cancúnban.

A fesztiválon többek közt Liszt és a latin-amerikai emigráció címmel is elhangzik előadás, fellép Balatoni Péter és Rodolfo Ritter, zárásként pedig 23 Quintana Roo-i zenész ad elő műveket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását