2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A történelem 1000 esztendeje

Az emberiség már a régi korok óta késztetést érez, hogy feljegyezze a múlt eseményeit. Az idők során számtalan dokumentum maradt ránk, amelyek segítségével megismerhetjük a civilizáció történetét. A történészek igyekszenek tágítani olvasóik világlátását,
2008. december 2. kedd 14:55 - Hírextra
A kötet az emberiség egy évezredéről összegyűjtött hatalmas történeti tudás kivonatát adja az olvasó kezébe. Nem csupán a történeti-politikai eseményeket veszi sorra, hanem megemlékezik a kulturális, szellemi, gazdasági és szociális téren jelentős történelmi eseményekről és alakokról is. Így kaphatunk igazán életteli, átfogó képet az elmúlt évezred történetéről.

A gazdagon illusztrált kötet megismertet a világtörténelem mérföldköveivel, és korabeli történeti forrásokat idézve visz közel az elmúlt idők embereihez és eseményeihez. Jól áttekinthető kronológiai jegyzetekkel kísérve segít átlátni a magyar, az európai és a világtörténelem párhuzamosan zajló eseményeit.

1000 katonai egyenruha – A világ katonai viseletei a kezdetektől napjainkig

Az egyenruhák történelmünk fontos részét képezik, s lenyűgöző történetükről Klaus-Ulrich Keubke pompás munkája kimerítő áttekintést ad. E könyvből az egyenruhák teljes történelmét megismerhetjük: a színpompás ókori hadiöltözékektől a történelmi csapatok tarka egyenkabátján át a mai harci ruhákig a kötet átfogó képet ad a katonai egyenruhák izgalmas fejlődéstörténetéről. A több mint 100 ország közé - melyeknek egyenruhái feltűnnek e könyv lapjain - olyan régi, már nem létező országok is bekerültek, mint Mecklenburg-Schwerin, Ó-Württemberg vagy épp az Amerikai Konföderációs Államok, s emellett olyan Európán kívüli országok egyenruháit is megismerhetjük, mint például Japán vagy Mexikó.

Az egyenruhákhoz tartozó részletes adatok és az adott ország, csapattest, fegyvernem és rangjelzés leírása a könyvet az egyenruha-tudomány pótolhatatlan kézikönyvévé teszi.

500 álomcél – A legszebb úti célok a világ minden tájáról

Távoli országok, érintetlen természet, nyüzsgő metropoliszok, egzotikus paradicsomok és építészeti látványosságok - mind együtt vannak ebben a pompás képeskönyvben. Tartson velünk a világ legszebb helyeire! 500 álomszép úti cél vár felfedezésre.

Vár minket sok más mellett a Föld legbővebb vizű folyója, az Amazonas, a Rocky Mountains villogó gleccserei, a világ leghatalmasabb építménye, a kínai nagy fal, és Velence, a hidak városa, Zanzibár álomszép strandjai és az ausztrál belvidék végtelen síkságai.

Az összes úti cél szemléletesen leírva és briliáns fotókkal illusztrálva hívogat.
Forrás: alexandra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását