2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Amikor a szuperhősök megszállták a fővárost

Hétvégén került megrendezésre az ötödik Magyar Képregény Fesztivál. Sok volt az ember, a kisgyermek, és a nagyszülő is. Egy kortalan program, egy életérzés.
2009. április 21. kedd 07:48 - Kővári Adrienn
Most szombaton került sor az ötödik képregény fesztiválra, amit idén is az Erzsébet téri Gödör klubban rendeztek meg. Évről-évre növekszik ez a rendezvény sorozat, a kínálatot, és programokat, és a látogatókat is tekintve.

Első hangzásra ez nem hangzik többnek, mint gyerekes hobbinak. Képregények. Pókember, Batman, talán ezek ugranak be elsőnek egy laikus embernek. Igen, a régi, divatos klasszikusok most is megtalálhatóak voltak, és fogytak is szép számban. De rajuk kívül egyre inkább teret hódítanak a mangák is, azok a japán képregények, amiket már magyar nyelven is elérhetünk. Emellett egyre több az eredeti, magyar kiadás is.



Hogyan is zajlott az idei összejövetel?

Képregényeket olvasni egy életérzés, és ilyen rendezvényre járni is. Nem is rendezvény, hanem fesztivál! Úgy tűnt sok olyan ember van, aki ezt hasonlóan gondolta, hiszen a szép, napos áprilisi szombaton többen is elzarándokoltak a Gödör klubba, emiatt még egy kisebb tömeg is kialakult a bejárat előtt.

Bent sem fogadta kevesebb ember az arra járókat, de azért még kényelmesen elférhetett mindenki, és lavírozhatott a különböző pultok között.

A háromszáz forintos belépő mellé rögtön kapott az ember egy tombolajegyet is, amiket ki is sorsoltak még a délelőtt folyamán.

Meglepő, de nemcsak fiatalok látogattak ki, hanem rengeteg volt a kisgyerekes szülő, sőt valaki egyenesen a nagymamájával érkezett. A Batman jelmezben rohangáló apróság, pedig csak fokozta az életérzést, és a hangulatot.



Változatos programok

A képregény vásár egyértelműen nagy rajongásnak örvendett, hiszen ilyenkor be lehet szerezni a legfrissebb kiadványokat. Emellett további színes programokkal várták a vendégeket, meg lehetett hallgatni egyes képregény rajzolók előadásait, volt helybennrajzolás, és dedikálás is.

Egyik teremben vetítésekkel szórakoztatták a nagyérdeműt, ahol vászonra kerültek japán, és magyar animációs filmek is. A vállalkozó szellemű emberek kipróbálhatták a táncpadot (DDR – Dance Dance Revolution), vagy a konzol sarokban kedvükre játszhattak az Xbox-okon.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását