2024. április 27. - Zita
Régóta több tízmilliós csalást sejtenek a csepeli fideszesek, sőt egyenesen MSZP-s "lakásmaffiáról" beszélnek. A megvádolt szocialisták azonban még mindig nem hoztak nyilvánosságra minden iratot.
2010. szeptember 2. csütörtök 16:12 - Gedei Szilárd
Ezért kell várni az iratokra
"Tájékoztatom, hogy a kért dokumentummennyiség összeállítása jelentős terhet ró az illetékes önkormányzati szervezetre, amelynek napi munkája mellett számottevő többlettevékenységet okoz a közelmúltban több alkalommal igényelt, hasonló mennyiségű adat összegyűjtése, és rendszerezése. Az illetékes CSEVAK Zrt. korlátozott szzeemélyi állománya hozzávetőlegesen egy hónap alatt készül el az Ön által igényelt adatok össgyűjtésével és rendszerezésével, mivel azok túlnyomó része irattárban található, illetőleg egy részük az időmúlásra tekintettel selejtezésre került. Figyelembe kell venni, hogy az érintett időszakban a CSEVAK Zrt.-nél számítógépes nyilvántartás még nem, illetőleg csak az ügyek szűk szegmensére nézve működött, ezért az adatokat kézi erővel, egyenként kell megkeresni és feldolgozni, majd azokról másolatot készíteni." (részlet Tóth Mihály egyik fideszeseknek címzett leveléből)
Régóta tudjuk, hogy Csepel nem a béke szigete, sokkal inkább a szocialistáké, legalábbis az őszi önkormányzati választásokig az MSZP helyi politikusai irányítják a kerületet.

Teszik ezt a helyi fideszesek szerint igencsak a saját szájuk íze, vagy méginkább a pénztárcájuk szerint.

Németh Szilárd, a Fidesz helyi nagyágyúja szerint a szocialista polgármester, Tóth Mihály és az őszi önkormányzati választások szocialista polgármesterjelöltje, Szenteczky János is részese volt a kerület önkormányzati lakásait érintő csalássorozatnak. Némethék szerint több esetben, összesen mintegy 35 millió forintos kárt okozva adtak el önkormányzati lakásokat jóval a piaci ár alatt. A kedvezményezettek között ráadásul olyanok is voltak, akik nem is lettek volna jogosultak igénybe venni Tóthék segítségét.

Csalás vagy adminisztrációs hiba?

Az ügy még hónapokkal ezelőtt robbant ki, mégpedig a volt rendőrfőkapitány, Császár Mihály lakásával kapcsolatban.

"Rájöttünk, hogy Császár úgy kapta meg az ingatlant, hogy nem is volt jogosult rá. Elkezdtünk vizsgálódni az ügyben, és több hasonló esetre is fényt derítettünk. Eddig több hasonló esetet találtunk, mindannyiszor a piaci ár töredékéért adták oda a lakásokat, amiket ráadásul előtte milliókért újítottak fel" - állította a HírExtrának Németh Szilárd, a kerület fideszes polgármester-jelöltje.

Németh azt is elmondta, hogy hónapok óta várnak azokra a dokumentumokra, melyek végleg tisztázhatnák a kérdést: pontosan milyen mértékű csalás történt, kik részesültek az olcsó önkormányzati lakásokból, nem mellesleg ki szignózta ezeket a dokumentumokat?

"Kérem szíves türelmét"

A szocialista kerületvezetés már több levélben és nyilatkozatban adott magyarázatot, miért késlekednek a szóban forgó dokumentumok elküldésével. Tóth Mihály polgármester egyik levelében arról tájékoztatta Némethéket, hogy "...technikai korlátok okán (lásd keretes írásunkat - a szerk.), 2010. szeptember 8. napjáig teljesített adatszolgáltatás várhatóan az Ön által igényelt adatkörnél szűkebb lesz. Kérem szíves türelmét, a fent részletezett munka elkészültével az igényelt adatokat és dokumentumokat teljes körűen, másolatban, haladéktalanul az Ön rendelkezésére bocsátom".

Ezeket, a minden kérdésre választ adó iratokat várják annyira Németh Szilárdék, miközben öt, más források szerint hét esetről, azaz nagyjából 35 millió forintos csalásról beszélnek.

Mindeközben Szenteczky János saját honlapján cáfolta ismét a fideszes vádakat. Sőt mit cáfolta, egyenesen támadásba lendült Némethékkel szemben.

"A mostani és a hasonló nyilatkozataikat, nyílt leveleiket olvasva egy kérdés mindig felmerül: a képviselő urak szándékosan hazudnak, hogy a közvélemény előtt hamis színben tüntessenek fel személyeket vagy tényeket, vagy a nyolc, illetve több mint tíz éves önkormányzati képviselői munkájuk után még ennyi ismerettel sem rendelkeznek az önkormányzat működésével kapcsolatban?! Bármelyik verzió is a helytálló, mindkettőből az alkalmatlanságuk következik" - írja a csepeli polgármester-jelölt.

"Mindent elkövetnek, hogy partvonalon kívülre helyezzenek"

Szenteczky még korábban nyilatkozott úgy a rendőrkapitány lakásbotrányáról, hogy mindössze egy adminisztrációs hiba történt, emiatt kaphatott jogosulatlanul ingatlant Császár Mihály.

A szocialista politikus mindenesetre most azt javasolja Némethéknek, hogy "kössék fel a nadrágot", mert "bár mindent elkövetnek, hogy a partvonalon kívülre helyezzenek (hazugságáradat, rendőrségi feljelentések sora, személyes megfigyelés (...), nem adom fel! Nem adom fel a küzdelmet, nem adom fel, hogy elmondjam a csepelieknek: közöttük élünk; ismerjük a gondjaikat és megoldásokkal is szolgálhatunk".

Hiába azonban a feljelentés, az ügyben nehézkesen kezdődött meg a nyomozás, így egyre biztosabb, hogy az MSZP-s politikusok esetleges felelősségre vonására csak az őszi önkormányzati választások után kerülhet sor.

Ha sor kerül rá egyáltalán. Az ártatlanság vélelme ugyanis mindenkit megillet; előfordulhat, hogy a kissé késve érkező iratok végül semmilyen visszaélést nem tárnak fel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

megmondom
2010. szeptember 2. 19:35
hogy mi fog történni ezzel a rohadt csalószemét bandával? elmondom: semmi. ezek a patkányok mindig megússzák...
helix
2010. szeptember 2. 16:42
Az mszpvel kapcsolatban nem lepődnék meg, ha igaz lenne.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását