2024. április 27. - Zita

Szenteczky: Németh Szilárd hazugságokkal kampányol

Németh Szilárd fideszes önkormányzati képviselő "valótlan állításokat hozott nyilvánosságra a Csepeli Vagyonkezelővel kapcsolatban" - olvasható Szenteczky Jánosnak, az MSZP csepeli szervezete elnökhelyettesének MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.
2010. március 31. szerda 21:28 - HírExtra
Szenteczky János, aki egyben a csepeli vagyonkezelő vezetője, illetőleg az MSZP csepeli polgármester-jelöltje, felháborítónak, elfogadhatatlannak és minősíthetetlennek tartja, hogy Németh Szilárd hazugságokkal próbál sajtónépszerűségre szert tenni.

A fideszes képviselő szerdán sajtótájékoztatón ismertette: olyan titokszoba működik Csepelen, ahol csak betekintésre lehet megismerni a csepeli önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokkal összefüggő szerződéseket.

Szenteczky János politikai támadásnak és ámokfutásnak nevezte Németh Szilárd eljárását. "A fideszes politikus jó szokása szerint keveri a valóságot az általa kitalált hazugságokkal, mindezeket megtetézve jó adag jogszabály-ismeret hiánnyal". Szerinte Németh a csepeli kettős gyilkosság tragédiáját használja fel kampányában, besározva minden csepeli hivatalt és szervezetet.

Az ügyben a szóban forgó cég is megszólalt, amely ugyancsak közleményben szögezte le: "a Csepeli Vagyonkezelő (Csevak) Zrt. minden esetben törvényesen járt el". A cég kifejti, hogy a fideszes képviselő kérésére a cég felügyelőbizottságának fideszes tagja egyrészt már a törvényesen megszabott határidőn belül megtekinthette a dokumentumokat, illetve egy közelebbről meg nem nevezett "hanganyag" meghallgatása "14 órától megtörtént a cég 1. számú tárgyalótermében."

Másrészt szerintük Németh Szilárd elhallgatta azt a tényt, hogy a tulajdonosi bizottság elnöke már múlt héten, március 26-án elküldte részére a Csevak Zrt. válaszait. Így nem kellett volna ismét feltenni kérdéseit Tóth Mihály polgármesterhez Császár Mihály volt rendőrfőkapitány lakáshoz jutásával kapcsolatban a szerdai sajtótájékoztatón.

A vagyonkezelő tiltakozik amiatt is, hogy Németh Szilárd személyes kampányához használja fel a Csevak Zrt-t. Mint azt a közlemény írja: a politikus már több ízben a médián keresztül üzengetett a cégnek, ahelyett, hogy a vezérigazgatót személyesen kereste volna meg.

A közlemény továbbá cáfolja, hogy a kettős gyilkosság után kapott volna lakást a volt rendőrfőkapitány. Mint írják: a lakásvásárlás jogi folyamata jóval a gyilkosságok előtt indult meg.

Németh Szilárd fideszes csepeli önkormányzati képviselő szerdai sajtótájékoztatóján ismertette: olyan információik vannak, amelyek szerint 2009-ben Császár Mihály volt csepeli rendőrkapitány egy kerületi önkormányzati lakás tulajdonjogához juthatott hozzá. Emiatt a helyi Fidesz-frakció több kérdést is intézett Tóth Mihályhoz, Csepel MSZP-s polgármesteréhez, kérdéseik többségére azonban nem kaptak konkrét választ.

Miután kérdéseiket írásban tették fel, a vagyonkezelő felügyelőbizottságának fideszes tagja betekintést nyert a kért szerződésekbe, ám azt csak egy "titokszobában" tehette, és semmit nem jegyzetelhetett le. A fideszes képviselő felvetette: hogyan lehet, hogy "titkosítják" a volt rendőrkapitány lakásügyét, hasonlóan az önkormányzati ingatlan-felújítások szerződéseihez?

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását