2024. április 27. - Zita

Csepel vezetése tiltakozik

Tiltakozik Csepel vezetése, hogy sor kerüljön a kerületben a csatornadíj emelésére, amíg a terület nem lesz teljesen csatornázva. Tóth Mihály (MSZP), a kerület polgármestere nyílt levélben kéri Demszky Gábor főpolgármestert, támogassa a csepeliek követelését - közölte az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatán (onkormanyzat.mti.hu) keresztül a kerület polgármesteri hivatala kedden.
2010. augusztus 3. kedd 13:37 - HírExtra
Levelében Tóth Mihály emlékeztetett arra: az uniós társfinanszírozással épített Budapest Központi Szennyvíztisztító Telepet augusztus 2-án adták át, így az Élő Duna Projektnek köszönhetően a fővárosban keletkező szennyvíz immáron 95 százaléka esik át biológiai tisztításon.

Felhívta a figyelmet arra: bár a szennyvíztisztító telep megnyílt, Csepelen még 45 kilométer hosszúságú közcsatorna megépítésére kell várnia, talán 2012 végéig a csepelieknek.
"Éppen ezért a Csepeli Önkormányzat vezetése a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a csatornadíj ismételt emelésére itt, Csepelen sor kerüljön. A csepeliek minden törvényes tiltakozási eszközt felhasználnak majd arra, hogy addig egyetlen fillérrel se emelkedjen a csatornadíj Csepelen, amíg a terület száz százalékban csatornával ellátott nem lesz" - szögezte le.

Mint írta, a csepeliek jogos követelését az is alátámasztja, hogy a kerület igen fontos közcélú fejlesztéseknek adott eddig helyet, mint például a központi vízkezelőnek, az új erőműveknek, a logisztikai kikötőnek, vagy a most üzembe helyezett központi szennyvíztisztító rendszernek.
A polgármester arra kérte Demszky Gábort, támogassa a követelésüket.

Wertán Zsolt fideszes fővárosi képviselő hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a jelenlegi, köbméterenként mintegy 270 forintba kerülő csatornahasználati díj 350-400 forintra emelésére számít. Wertán Zsolt szerint a budapesti városvezetés csak 23 forintot fordít az új szennyvíztisztító fenntartására, a fogyasztóknak emellett ugyanis a beruházás fővárosra eső törlesztőrészleteit, valamint az üzemeltető bérleti díját is ki kell fizetniük.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását