2024. május 2. - Zsigmond

Emberiszonyos celebek?

Mi a legidegesítőbb dolog a tömegközlekedésben? A tengernyi lehetőség közül bizony nehéz választani. Meglepő, de sztárjaink is tömegközlekednek időnként, így segítettek megválaszolni a kérdést.
2010. július 18. vasárnap 15:49 - Király Lilla
Karda Bea is szenved olykor

Zavar, ha sok ember zsúfolódik egy helyre?

Nekem nincsen tömeg iszonyom, de mindig történhetnek kellemetlen dolgok! Azt például ki nem állhatom, ha üvöltve telefonálnak az emberek a tömegközlekedési eszközökön, mert ez mindenkit zavar! Intézzük máshol a telefont. Jobb letenni, vagy esetleg halkan beszélni. A zenét se jó hangosan, mobilról hallgatni, inkább tegyék a fülükbe a fülhallgatót! A buszon meg a vonaton szerintem ez alapvető lenne, a kulturált viselkedés része.

Szerinted mit kéne még tenni, hogy ne menjünk egymás idegeire?

Ne üvöltsünk, nem kell rötyögni, és ne kössünk bele a másikba. Az is alap, hogy átadjuk a helyet az idősebbeknek. Ki lehet bírni azt a pár megállót kapaszkodva.
Valami utazási kultúrára lenne szükség!

Mi a legrosszabb a tömegközlekedésben?

Tömegközlekedés
A tömegközlekedés (vagy közösségi közlekedés, közforgalmú közlekedés, kollektív közlekedés) – az általános értelmezés szerint – magában foglal minden közlekedési rendszert, amelyben az utasok nem saját járművekkel közlekednek. A használatos közlekedési eszközt tekintve ide tartozik a helyi (városi és elővárosi) forgalomban a városi autóbusz, a trolibusz, a villamos, a metró (földalatti vasút), a vasút (helyiérdekű vasút), a helyközi (más szóval: településközi; belföldi és nemzetközi) forgalomban az autóbusz, a vasúti közlekedés, a légi közlekedés és a vízi közlekedés.Tágabb értelemben a közösségi közlekedéshez tartozik a szerződéses közlekedés, a különjárati közlekedés, továbbá az igényvezérelt (rugalmas) közlekedési szolgáltatások. Egyes források ide sorolják a taxi szolgáltatást is.
A legidegesítőbb a randalírozás, amit néha lehet látni. Amikor fiatalok csapatokban csinálják a balhét, az katasztrofális. Felmennek részegen a buszra, nem veszik számításba, hogy fáradt emberek térnének haza a munkából. Ahelyett, hogy ezt figyelembe vennék, még nekiállnak kötözködni. Ez nagyon ijesztő tud lenni! Legjobb lenne, ha mindenki színjózanon BKV-zna.

SP szerint ovis a magyar társadalom

Szerinted mi a legnagyobb baj a tömegközlekedéssel?

Az emberek parasztsága. Ez néha idegesít, máskor érdekes a számomra, és csodálkozom. Úgy gondolom, jobb nem belekerülni a kétes helyzetekbe, pláne megélni őket, semmi kedvem az ilyen tapasztalatokhoz.

Gond van a társadalommal?

A magyar emberek parsztságával vannak komoly bajok. Ez főleg a BKV-n mutatkozik meg, és nyilván az utcán is, mikor sok ember zsúfolódik össze.

Mit értesz parasztság alatt?


Mondjuk beszólogatásokra, kötözködésekre gondolok. Például ha leülnek mögém, és dobálnak, csesztetnek. Ez teljesen ovis viselkedés. Baj, hogy elég erős párhuzamot lehet vonni hat évesek és felnőtt emberek között...

Vannak konkrét dolgok, amik zavarnak? Telefonálás, evés?

Szerintem ezekkel nincs semmi gond, nem gondolom, hogy azért nem kéne telefonálnia valakinek, mert BKV-n, vagy vonaton van. Bár ha üvöltözik, az nyilván zavarja a többieket, de a telefonálás nem az a dolog, ami nem engedhető meg ezeken az eszközökön.

Benkő Dániel nem keltene agressziót

Szoktál-e tömegközlekedéssel utazni, illetve szerinted mi a legidegesítőbb abban, ha sok ember van összezárva egy helyen?

Én közlekedni se nagyon szoktam, nem hogy tömegközlekedeni! Ha mindenáron el kell jussak valahova, megszervezem, de nem tömegközlekedéssel. Bár tömegközlekedve is lehet meditálni, csak macerásabb! Nem ugyanaz, mintha ülök a kocsiban egymagam, vagy a kutyám, Döme társaságában. Ha ülök a dugóban, elég szórakoztató tudok lenni magamnak is.
Távol áll tőlem, hogy bárkit is zavarjak a jelenlétemmel.

Hogyan zavarnál bárkit is?

Az, ha belépek mondjuk a metróba, és mindenki figyel rám. Akkor rá vannak kényszerülve, hogy önmaguk hibáján kívül egy ilyen idiótát kénytelenek figyelni, elviselni, mint én. Az egy agresszió, hogy ott vagyok és rám kell figyelni. Ezt nem teheti meg a Benkő Dániel az utasokkal! Ezért kerülöm a tömegközlekedést.

Szóval kíméled az embereket?

Ühüm. Mert ez az alapelvem. Nem avatkozom bele senkinek a gondolati, testi, lelki, szellemi és spirituális világába. Ezért kell, hogy megtanítsam végre ezt az országot létezni.

Mit gondolsz, mi a legidegesítőbb emberi tulajdonság?

Engem senki sem idegesít, de ez csak azért van, mert én szisztematikusan felkészítettem magam az ilyen helyzetekre. Tudatosan arra oktrojálom magam, hogy minden létezés, viselkedési forma Isten akaratából működik. Hogy jönnék én ahhoz, hogy Isten engem idegesítsen?!

Senki ne idegesítsen senkit, az elfogadás legyen a vezérlő elv. Persze ha egy ámokfutó ott van a közeledben, nem kell feltétlenül odaállni céltáblának. Van választásod: ott maradsz vagy elfutsz. Én agresszió-ellenes vagyok, de ha megvéded magad az ámokfutó ellen, az nem agresszió, hanem egy megoldás.

A megoldásokat kell keresni, nem elfogadni, azt, hogy idegesít valami. Mert mi az előzménye annak, hogy valaki idegesítő? Ha idegesítenek engem, annak az az előzménye, hogy számomra ő idegesítő. Vagy valóban idegesít, szándékosan, vagy én vélem úgy, hogy idegesít, pedig csak én vagyok ideges, ezért idegesítőnek vélem felfedezni például a kutyát, aki ugrál rám.

Pedig csak szeretetből teszi.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását