2024. május 5. - Györgyi

Balaton Sound: 88 ezer látogató

Rendkívüli események nélkül, sikerrel zárult az idei Balaton Sound Zamárdiban; a vasárnap este befejeződött négynapos fesztiválra 88 ezren váltottak jegyeket.
2010. július 12. hétfő 12:55 - HírExtra
A tavalyi 94 ezres vendégszámhoz képest visszaesést jelent az idei látogatószám, de a gazdasági válságban ez is rendkívül jó eredménynek számít - közölte Vető Viktória, a rendezvény sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

Mint kifejtette, a rendezvényen nem történt rendbontás vagy rendkívüli esemény, a közlekedési helyzet és a közbiztonság is megfelelő volt. A tervezett programok közül egyedül a csütörtök esti Klaxons koncert maradt el az énekes megbetegedése miatt. A vendégek 8-10 százaléka érkezett külföldről, ami minimális növekedést jelent a korábbi évekhez képest.

A legnagyobb tömegeket a szombat esti koncertek vonzották; David Guetta fellépésekor telt meg huszonötezer vendéggel a fesztivál. A világ egyik legnépszerűbb lemezlovasa harmadszor járt Magyarországon. (Az elektronikus zene francia mágusa tavaly a Balaton Soundon és Budapesten is játszott.)

Az idei zamárdi fesztivál sztárfellépői között volt a Pet Shop Boys, a Jamiroquai, a Chemical Brothers, Paul van Dyk, Tricky és Paul Kalkbrenner is.

A Balaton Soundon tesztelték a kártyás fizetési rendszert: egy ingyen kapott kártyára a fesztivál területén több ponton lehetett pénzt feltölteni, amellyel egyszerűbbé vált a vásárlás bizonyos helyeken. A tapasztalatokról Gerendai Károly, a Sziget főszervezője azt mondta: ezzel a rendszerrel még komfortosabbá válhatnak a fesztiválok, kevesebbet kell sorban állnia a vendégeknek, nem kell a visszajáró pénzzel húzni az időt. Hozzátette: a tervek szerint a jövőben ezt a rendszert más fesztiváljaikon tökéletesítik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását