2024. június 16. - Jusztin

Rossz felé imádkoztak

Eddig rossz irányba fordultak ima közben az indonéz muzulmánok, legalábbis ezt állapította meg az ázsiai ország legfőbb vallási hatósága.
2010. július 18. vasárnap 15:41 - HírExtra
A testület közlése szerint saját, márciusban kiadott utasítása tévesztette meg a hívőket, ugyanis abban "helyes irányként" azt szabta meg számukra, hogy akkor néznek a szaúd-arábiai Mekka irányába, ha nyugat felé fordulnak ima közben.

Az ulema, a vallástudósok tanácsa azért bocsátotta ki rendelkezését, mert az iszlám hívőktől általában elvárják, hogy az imát arccal a mekkai Kába-szentély felé végezzék el.

"Ám most megállapítást nyert, hogy a mecsetek valójában Szomália vagy Kenya felé néznek. Ezért most azt javasoljuk a hívőknek, hogy némileg északnyugat felé mozdulva kezdjenek hozzá az imához" - mondta Cholil Ridwan, az ulema elnöke. Megjegyezte, hogy magukat a mecseteket nem szükséges átépíteni, elég csak egy kicsit módosítani a testhelyzeten, hogy az imádkozók megfelelő irányban legyenek.

Szavai szerint a hívőknek nem kell attól félniük, hogy eddigi imáik kárba vesztek. "Allah így is meghallgatta fohászukat" - húzta alá a világ legnépesebb muzulmán többségű országának vallási elöljárója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

prekorall
2010. július 19. 15:13
"Szavai szerint a hívőknek nem kell attól félniük, hogy eddigi imáik kárba vesztek. "Allah így is meghallgatta fohászukat" "
Nem vagyok valami nagy hívő és erről a vallásról még annyit sem tudok, de ha már így is hallották az eddig8i imájukat akkor minek bármin is változtatni... egyébként meg honnan tudja hogy hallotta megkérdezte őt? akkor meg miért nem szól pár száz évvel korábban hogy gyerekek egy kicsit észak felé forduljatok már mert rossz az irány...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását