2024. május 2. - Zsigmond

Voksán Virág: ami a szívemen, az a számon

Álmos reggel volt a szerkesztőségben. Kentük a vajas kenyeret, hámoztuk az uborkát a reggelihez. Az idillt széttörte egy telefon. Voksán Virág szólt a kagylóba, s kért minket, hogy a nemi szervével foglalkozó írásunk címét módosítsuk. Megtettük, Virággal pedig elbeszélgettünk.
2010. július 7. szerda 16:59 - Páczai Tamás
Még egyszer elnézést kérünk baklövésünkért. Hogyan történt valójában az eset, amiről az egyik legnépszerűbb bulvárújság híradása alapján a HírExtra is (félre)tájékoztatta a nagyérdeműt?

Meg van bocsájtva; remélem a jövőben pozitívan álltok hozzám. Benkő Dániel absztrakt aktképet szeretett volna festeni rólam, ezért keresett meg. Elvállaltam, de csak abban az esetben, ha szolidan jelenek meg a festményen, azaz a cicim látszódhat, más semmi. Teljesen zárt lábú aktot engedélyeztem csak a művész úrnak, esetleg az látszódhat oldalról a festményen, hogy nincs rajtam bugyi.

Másnap ért a meglepetés, amikor gyors "médiacsekket" végeztem az interneten. Az egyik napilap oldalán "csak" annyit írtak, hogy Benkő Dániel a nemi szervemet fogja megfesteni. Már ettől felállt a hátamon a nem létező szőr, de aztán a HírExtrán ért a végzet, a címadásotok kicsapta nálam a biztosítékot. Az, hogy Benkő Dániel megfesti Voksán Virág lyukát olyan távol áll a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől.



Mérges voltál ránk nagyon?


Igen, de az írásotokon látszott, hogy adoptáltátok a napilap hibás cikkét. Ilyenkor a pulzusszámom az egekbe szökik és megfogadom, hogy soha többet nem fogok nyilatkozni. Természetesen van egy olyan határ, amikor az újságíró kiszínezi a cikket vagy az interjút, esetleg ad neki egy hangzatos címet az olvasottság reményében. Ezt megértem, de a megalázó, sértő és hamis állításokkal operáló cikkekkel azonban hamis irányba befolyásolhatják az adott közszereplő image-ét. Nagyon sokan ezekkel a módszerekkel dolgoznak az olvasottság növelésének reményében, egyszerűbb egy olyan címet kitalálni, ami negatív az egyénre nézve. Itt kezdődik a személyes jogok megsértése számomra.

Hogyan zabolázod az elvadult sajtómunkásokat?


Idézet egy korábbi írásunkból:
elmagyaráztuk neki, hogy mi történik tőlünk nyugatra. Hogy az a híres topmodell, akiről talán ő is hallott, a Kate Moss, bizony mostanában szembetűnő bozonttal fényképezteti magát és ebben egyre többen követik. Ezek után már nem telefonbetyárként állt szerkesztőségünkhöz, csak annyit kért, hogy válaszát szó szerint idézzük. Hát megkapja:

„Hát ez nagyon gáz. Én nem pártolom a szőrösséget egyáltalán. Nem vagyok a híve a szőrösségnek. Ezzel szerintem mindent elmondtam. Én abszolút nem vagyok szőrös és nem is kívánok az lenni...”
Minden esetben bekérem a cikket megjelenés előtt és piros színnel belejavítok, vagy kiegészítem az írást. Általában 70-80 százalék arányban teljesítik, de egyesek "véletlenül" elfelejtik. A kedvencem, amikor rejtett számmal hívnak fel név nélkül, sokszor be sem mutatkoznak és maximum szóban bediktálják a cikket. Ilyenkor semmi írásos nyoma nem marad, ezért a későbbiekben nem tudok erre hivatkozni. Nem véletlenül találták ki, hogy a szó elszáll, az írás megmarad. Jogerősen csak arra lehet hivatkozni, aminek írásos nyoma van.

Mennyire veszed figyelembe a bulvármédia szenzáció-éhségét?


Nem én vagyok az az ember, aki végigjárja az újságíró ismerőseit, hogy kitaláljunk egy szenzációs sztorit, amivel a címlapokra kerülhetek. A munkám során (Virág népszerű nemzetközi lemezlovas) is mindig engem keresnek meg, ezt a jó tulajdonságomat a médián belül is megőriztem. Magamtól nem hívok fel senkit, nem vagyok az a típus,aki kisírja, hogy készüljön róla egy cikk.

Ezért akadok ki nagyon, amikor napokon keresztül rossz hangvételű cikkek születnek rólam. Még akkor is hatalmas károkat okoznak ezek az image-emen, ha csak egy-két órán keresztül elérhetőek az interneten, mert ezek a hírek a megjelenést követő órákban a legolvasottabbak.

Hogyan óvod meg magad a "kiszeltündésedéstől"?

Kiszel Tündével sohasem emlegetnek egy lapon. Teljesen más típus vagyok. Nem ítélem el, Tünde csinálja a maga dolgát, de ez teljesen távol esik az én stílusomtól. Az Ő „bevállaló listája” szélesebb skálán mozog, hogy médiafelülethez juthasson, én ennek teljesen az ellentettje vagyok. Egyáltalán nem vállalom azokat a felkéréseket, amik távol állnak az image-emtől. Például villanthatnék egy nagyot, egyből címlapra kerülne, ha lecsúszna a bikini felsőm pántja, de én nem vállalok be ilyeneket a népszerűségem növelése érdekében.



Miért lehet az, hogy az újságok Veled kapcsolatban durvább valótlanságok állítását is megkockáztatják?

A tévé és az írott média pontosan figyeli, hogy kire, mennyi klikkelés érkezik, mekkora a nézettsége. Nemrég egy tévéműsorhoz csináltak rólam anyagot egy rövidebb és egy hosszabb verzióban. A rövidebb anyag leadása után felhívott a kereskedelmi csatorna szerkesztője, hogy a műsornak hatalmas volt a nézettsége és másnap a bővített anyagot is leadnák, ezért még egészítsük ki pár jelenettel. Ebből is látható, mennyire figyelik, hogy kire mozdulnak az emberek. Érthető,hiszen nekik a nézettségből van pénzük.

Bombáztak tisztességtelen ajánlatokkal?


Egy televíziós műsorban és a médiában el kellett volna játszanom, hogy egy ismert közszereplő újdonsült barátnője vagyok, fizetségként részesedést ajánlottak a műsor bevételeiből. Ez már nem fért bele és elutasítottam a kérést. Világ életemben egyenes ember voltam, ami a szívemen az a számon, a média kedvéért nem játszok el semmilyen szerepet.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását