2024. május 5. - Györgyi

A nemzeti ünnep tiszteletére

Nagyszabású rendezvényekkel készülnek a pártok a nemzeti ünnep tiszteletére - áll az MTI közleményében, ámde jó lesz vigyázni az efféle magasztos jelzőkkel.
2010. március 4. csütörtök 10:19 - Nagy András
- Ne haragudjon már kedves uram! Volna szíves halkabban követelni a Gyurcsány-Bajnai korszak lezárását? Nem hallom Mesterházy „Új jelölt vagyok” Attilát…

- Hogyne hölgyem! Amint lesz szíves abbahagyni, hogy „Húzzunk bele! Húzzunk bele!”, s végre megint Orbán „Nemzetmentő” Viktor 48-as dakota bölcsességeire koncentrálhatok…

Ekkor a két civakodó elé egy levesestányérnyi kokárdába bugyolált Jobbik-szimpatizáns lép, s ritmusos „Egyszerűen senkik vagytok hej, hej!” – skandalumra gyújt…


Bár az elmúlt évek Street Fighter retrofílingje okán a nemzeti ünnepek helyszíneit messze elkerülő fővárosiak még a leglegatyásítóbb időkben is szívesebben választják a magyar népléleknek oly kedves vidéki wellness szállók szolgáltatásait, kampány van, szóval a politika nem tűrheti az apolitikát. Így hát mindhárom nagy (na jó, két közepes és egy görögnarancsnyi-) párt grandiózus programmal készül 2009. március tizenötödikére.

„A nemzeti ünnep tiszteletére” – olvasható az MTI közleményében, ámde jó lesz vigyázni az efféle magasztos jelzőkkel, kedves távirati irodában írogató kolléga. Maradjunk csak annyiban: a meghatározó politikai erők javában készülnek 1848. március 15-ének százhatvankettedik évfordulójára.

A Fidesz például délután három órakor tartandó, „külsőségeiben visszafogott, alacsony költségvetésű”, Orbán Viktor beszéddel fűszerezett rendezvénnyel a belvárosi Kossuth Lajos utcába invitál. A szocialisták a Pilvax közbe álmodták Mesterházy Attila nevével fémjelzett mementójukat. Három órára. A Jobbik pediglen „hagyományos” helyszínére a Deák térre, ahol Vona Gábor és Morvai Krisztina kíván majd szebb jövőt az egybegyűlteknek. Ja, és a minden bizonnyal a párt militánsai által biztosított, vitán felül békésnek ígérkező rendezvény három órára van meghirdetve.

Így aztán – mivel a három helyszín között légvonalban sem lesz több fél kilométernél - az is megtörténhet, hogy a kampányhajrához közeledve a három párt szimpatizánsai egyetlen nagy, (igaz nem piros-fehér-zöld, hanem narancs-vörös-árpádsávos) trikolórrá összeállva ünnepelhetik a magyar nemzet első és máig csupán a nagyon pihent agyúak által relativizált revolúcióját. Milyen szép is lenne.

A webhírlapíró azonban emlékszik: 2007. március 15-én, amikor Demszky Gábor főpolgármester a Főváros és az SZDSZ szokásos ünnepi helyszínén, a Petőfi szobor előtt épp arról beszélt, hogy „sehonnai, bitang ember az, aki miatt ma bármelyik polgártársunknak félnivalója lehet szabadon megünnepelni március 15-ét”, annyi tojást zúdítottak feléje a Kossuth térről is áttaláló árpádsávos hazátlanok, hogy az egy méretesebb Magyar Gárda-zászlóaljnak sülő rántottához is elég lett volna.

Az MDF ugyanakkor nem kívánja a márcziusi ifjak dicsőségének napját „az utcai pártpolitizálás öncélú kampányeszközévé silányítani”.

A nemzeti ünnep tiszteletére tekintettel, természetesen.


A cikk elkészülte után kaptuk a hírt: a Fidesz áttette rendezvényét a Budai várba.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását