2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Navracsics: "De ezúttal a pénzt nem fogják ellopni"

Egy összeomlott rendszert kell ismét újraépíteni - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője csütörtök este Veszprémben, egy lakossági fórumon.
2010. március 18. csütörtök 21:03 - HírExtra
Egy összeomlott gazdaságot kell ismét erőssé tenni - hangsúlyozta Navracsics Tibor, aki szerint igen "mélyen vagyunk, és sajnos megint egy nagyon nehéz munkának kell elkezdődnie; ugyanolyan nehéznek, mint kellett 1920-ban, 1945-ben, 1956-ban és 1990-ben".

"De ezúttal a pénzt nem fogják ellopni, amit megtermelünk, az megmarad, talpra állítjuk az országot, és ismét a becsületes és jóakaratú emberek hazája lesz Magyarország" - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Navracsics Tibor szerint a szocialisták nem voltak méltóak a választóik bizalmára, egyáltalán nem szolgálták meg azoknak a bizalmát, akik 2006 tavaszán hittek Gyurcsány Ferencnek. Véleménye alátámasztására a Fidesz politikusa egy vezető veszprémi MSZP-s politikus, országgyűlési képviselő 2009. szeptemberi nyilatkozatából idézett: "sajnos, az én pártom tagsága sem ért el addig, hogy teljesítményt értékeljen elsősorban, és ne évtizede elavult érdemeket és pozíciókat".

Navracsics Tibor szerint "nyilván a 2006-os baloldali szavazók között is sokan vannak, akik úgy érzik, hogy valóban ez a helyzet". Az ellenzéki politikus szerint 2006-ban a Fidesz azt mondta - reálisan értékelve a helyzetet -, hogy rosszabbul élünk, mint négy éve, az ország gazdasági válság előtt áll, s radikális adócsökkentésre van szükség, hogy a "levegőhöz jutó" vállalkozók új munkahelyeket teremthessenek.

Ezzel szemben a szocialisták azt mondták, hogy minden rendben van, jól élünk, s az uniós pénzek soha nem látott bőséget fognak teremteni, s a Fidesz depressziókampányt folytat, becsapja a választókat - emlékeztetett Navracsics Tibor.
2010 tavaszán ott tartunk, hogy sokaknak "azt kell kisorsolniuk", hogy a devizahitelt vagy a rezsit fizeti-e mondjuk egy pedagógus vagy egészségügyi alkalmazott, s szerinte a "legborzasztóbb a kis- és középvállalkozások haldoklása".

Mára Magyarországon gyakorlatilag meghalt a mikro-, kis- és középvállalkozói szektor - jelentette ki az ellenzéki politikus, s szerinte "amelyek valamennyire még élnek, azok is egyik napról a másikra léteznek". Rámutatott: Magyarországon 2006. óta nem volt gazdasági növekedés, 2009-ben pedig mínusz 6,8 százalékos gazdasági zuhanás volt, s idén sem lesz növekedés.

Navracsics Tibor szerint megroppant és szegényedik a középosztály gerincét jelentő közalkalmazotti réteg is. Utalt arra, hogy még a válság előtt hárommillió ember élt az országban a szegénységi küszöb alatt, s a szociológusok állítása szerint további 1-1,5 millió embernek naponta szembe kell néznie a lecsúszás veszélyével.

Ma a magyar lakosság fele a szegénységgel vagy az oda való lecsúszás rémével néz szembe - vélekedett a Fidesz vezető politikusa. Magyarországon nincs biztonság, mert az elmúlt négy évben elveszítettünk "minden olyan tényezőt", ami számunkra a biztonságot jelentette - mondta Navracsics Tibor, megjegyezve, hogy például a közbiztonság az utóbbi négy évben súlyosan megrendült. Az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet arra, hogy legalább háromezer rendőr hiányzik az állományból. Emlékeztetett arra, hogy a Cozma-gyilkosság éjszakáján például mindössze egyetlen rendőrjárőr volt szolgálatban Veszprémben.

A teljesen megrendült közbiztonság "az utóbbi négy év legszomorúbb fejleménye" - mondta a Fidesz vezető politikusa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását