2024. április 29. - Péter

A Fidesz jobban bízik az ügyészségben

A Fidesz inkább az ügyészségi, mint a belső vizsgálatban bízik a Rác fürdő rekonstrukciójával kapcsolatos, a párt által vélelmezett jogsértések ügyében.
2009. szeptember 24. csütörtök 19:33 - HírExtra
György István leszögezte: "rendkívül anakronisztikus", hogy az ügyet a Budapest Gyógyfürdői Zrt. akarja kivizsgálni. Mint hozzátette, semmi kétségük nincs afelől, hogy a fürdőcég vizsgálata számukra megnyugtató eredménnyel zárul majd. Emlékeztetett arra, hogy ez ügyben már voltak a cégnél igazgatósági-felügyelőbizottsági vizsgálódások, amelyeknek semmilyen érdemi eredményük nem volt.

A Fidesz éppen emiatt döntött úgy, ügyészségi vizsgálatot kezdeményez, hogy számukra is megnyugtatóan tisztázzák ezt a zavaros ügyet - közölte.

Az ellenzéki politikus szerdai sajtótájékoztatóján úgy vélte: a Rác fürdő rekonstrukciója a rendszerváltás környékén elkezdődött előprivatizációkhoz hasonló, amikor különböző technikákkal végül is az állami vagyont átcsempészték magántulajdonba. A Fidesz fővárosi szervezete szerint a Rác fürdőt 75 százalékban kicsempészték Budapest vagyonából. Emiatt a frakció a legfőbb ügyésznél kezdeményez vizsgálatot.

Somlyódy Csaba (MSZP) - aki a fővárosi önkormányzat gazdasági bizottságának és a fürdőcég felügyelőbizottságának is az elnöke - szerdán az MTI-nek azt mondta: mivel ez egy 8 milliárd forintos beruházás, egy közérdeklődésre számot tartó ügy, a fürdőcég vezérigazgatója kivizsgáltatja a Fidesz felvetésében foglaltakat. A jelentést megküldik a Fidesz frakcióvezetőjének és a gazdasági bizottságnak, továbbá átadják a sajtónak is.

Hozzátette: ha ezen túlmenően a Fidesz szorgalmazására ügyészségi vizsgálat is lesz, annak külön örül, mivel így várhatóan egy független testület is azt állapítja majd meg, hogy minden rendben van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását