2024. március 29. - Auguszta

Kökény szerint késlekedik a Fidesz

Még nem érkezett írásos kezdeményezés a Fidesztől az Országgyűlés egészségügyi bizottságához a bizottság rendkívüli ülésének összehívására.
2009. szeptember 24. csütörtök 16:38 - HírExtra
Mikola István csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be: a Fidesz kezdeményezi az Országgyűlés egészségügyi bizottsága rendkívüli ülésének összehívását, amelyre meghívják a szakminisztert, valamint a pénzügyi tárca vezetőjét, hogy szembesüljenek az egészségügy és a kórházak pénzhiányos állapotával.

A bizottság fideszes alelnöke szerint az egészségügyből történő forráselvonás mértéke elérte azt a határt, amely után már csak súlyos működési zavarok, a kórházak tönkremenetele, végtelen várólisták, orvosok távozása és betegtragédiák fordulhatnak elő.

Kökény Mihály elmondta: az Országgyűlés egészségügyi bizottságához még nem érkezett írásos kezdeményezés a Fidesztől a bizottság rendkívüli ülésének összehívására.
Ha a kezdeményezés megérkezik, akkor, mint a bizottság elnöke, a Házszabálynak megfelelően fog eljárni - tette hozzá.

Hangsúlyozta azonban: továbbra is folynak a tárgyalások a kórházi és klinikai szakmai szervezetek, valamint a kormány között.

A szocialista politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a napirend szerint jövő héten megkezdődik a költségvetés általános vitája - először a bizottságokban, majd október elején az Országgyűlésben.

Kökény Mihály úgy fogalmazott: az egészségügyi bizottság a vitára való tekintettel vagy egy külön ülésen, vagy pedig egy soron következő ülésen tud majd a fideszes kezdeményezéssel foglalkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását