2024. április 27. - Zita

Fidesz: A bőrünkön érezzük a büdzsét

A Fidesz szerint a 2010-es költségvetés negatív hatásait mindenki a saját bőrén fogja érezni.
2009. szeptember 24. csütörtök 16:15 - HírExtra
Napról napra egyértelműbbé és cáfolhatatlanabbá válik, hogy ez a költségvetés veszélyes Magyarországra, a magyar gazdaságra és a magyar emberekre - mondta sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus.

Véleménye szerint a kormány folyamatosan hazudik az embereknek, hiszen miközben elveszik a pénzt, azt akarják "hamis propagandájukkal" elhitetni, hogy jobb lesz mindenkinek.

Szijjártó Péter gyermekellenesnek nevezte, hogy "a menzai támogatás kétharmadát a kormány elveszi". Lendvai Ildikó csütörtök reggel "azt magyarázta el, hogy bár elveszik a pénzt, de ettől több lesz rá" - idézte a fideszes képviselő az MSZP elnökét; megjegyezve, hogy ezt majd "a gyerekeknek kellene elmesélni" az iskolai menzán, amikor kevesebbet kapnak.

Úgy fogalmazott: Most már abba kellene hagyni az emberek ilyen szintű hülyének nézését és megalázását. Azt is lehetett hallani korábban, hogy a biztonság az egyik legfontosabb feladat lesz, ám nehéz elképzelni, hogyan lesz nagyobb a biztonság kevesebb rendőrrel, vagyis a biztonság elsődlegessége sem volt igaz - mondta a Fidesz elnöki stábjának vezetője. A Magyar Nemzet csütörtöki számában írta, hogy az országos rendőrfőkapitány kezdeményezésére több főkapitányságnak is csoportos létszámleépítésről kell döntenie.

Szijjártó Péter álláspontja szerint hasonló a helyzet az oktatásban, mint a rendőrségnél, hiszen tanárokból is kevesebb lesz. Ezzel szintén a Magyar Nemzetben megjelentekre utalt, a lap ugyanis csütörtökön azt írta, a vártnál sokkal több, összesen hatezer pedagógus vesztette el állását az idén.

A jövőre vonatkozóan felmérhetetlen veszélyeket jelent ez a költségvetés, amelynek intézkedései az emberek alapvető jogait sértik - összegezte véleményét az ellenzéki politikus, aki úgy látja, semmilyen, felemelkedésre utaló jel nincsen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását