2024. április 29. - Péter

"A Fidesz pancser puccsa"

Pancser puccsot próbált végrehajtani a Fidesz Szombathelyen, de nem jártak sikerrel - mondta csütörtökön Nemény András, az MSZP önkormányzati közgyűlési frakcióvezetője.
2009. szeptember 24. csütörtök 17:04 - HírExtra
A helyi Fidesz-KDNP-képviselőcsoport vezetője csütörtökön jelentette be: a Fidesz-KDNP-Pro Savaria frakciószövetség rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi még szeptemberre, hogy a szombathelyi önkormányzat feloszlathassa önmagát.

Miközben az ellenzéki párt helyi politikusai azt kommunikálják, hogy nem tudnak együtt dolgozni a szocialista-szabaddemokrata városvezetéssel, az elmúlt egy évben minden döntés a Fidesz közreműködésével született, hiszen egy éve ők alkotnak többséget a közgyűlésben - mutatott rá Nemény András.

"Látszik, hogy ez egy központi döntés volt a Fidesz központja részéről, hiszen nemcsak Szombathelyen próbálták meg feloszlatni a közgyűlést, hanem Nagykanizsán és Fóton és több alkalommal Székesfehérváron is" - mondta.

Hozzáfűzte: az MSZP-SZDSZ koalíció a soron következő rendes önkormányzati választásokig szeretné biztosítani a város működőképességét. Ezért amikor kiderült, hogy a most csütörtöki ülést a polgármester elhalasztja, az MSZP-SZDSZ frakció javaslatot tett egy rendkívüli közgyűlés összehívására. Beadványukat már szerdán eljuttatták a város jegyzőjéhez.

Az MTI kérdésére Nemény András elmondta: természetesen szó sincs arról, hogy a Fidesz kezdeményezését támogatnák, a rendkívüli közgyűlés időpontjának meghatározására egyedül a polgármester jogosult, azt véleményük szerint valamikor októberben kell majd megtartani.

Ipkovich György polgármester október 2-ára halasztotta a most csütörtöki közgyűlést. A szocialisták feltételezik, hogy a Fidesz ebben az időpontban nem lesz hajlandó részt venni az ülésen, ezért látták helyesnek rendkívüli közgyűlés összehívását.

Németh Kálmán, szabaddemokrata alpolgármester a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: a jelenlegi feszült helyzetben látszik meg, hogy ki az aki felelősen, valóban Szombathely érdekeit szem előtt tartva hoz döntéseket. Leszögezte: a város jelenleg is fizetőképes, folyószámla hitelkeretükből jelenleg csak 15 millió forintot használtak fel, amit naponta pótol a beérkező iparűzési adóbevétel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását