2024. május 16. - Mózes, Botond

Újratervezés a fürdőszobában

Ha tetőtől talpig szeretnéd megújítani az otthonod, akkor a fürdőszoba redizájnolása sem maradhat ki! Nem beszélve arról, hogy ha más lenne a stílusa, mint a többi helyiségnek, az megbontaná a harmóniát. Ha megoldható, akkor egyszerre érdemes a teljes felújítást lebonyolítani. De ha nem, akkor is figyelni kell az összhangra!
2024. április 29. hétfő 09:42 - HírExtra

Ha nincs ötleted vagy elég időd, hogy hogyan láss neki, akkor érdemes szakembereket felkeresni. Például a LivDan Home lakberendezési szolgáltatása teljes körű – legyen az konyha, nappali vagy épp fürdőszoba, ami újragondolást igényel.

Stílus és tervezés

Ha igazán profin szeretnéd felújítani a fürdőszobádat, akkor nulladik lépésként a stílusról kell dönteni. Klasszikus legyen vagy modern? Díszes vagy minimalista, esetleg vintage? Ha ez megvan, akkor meg kell tervezni, hogy mit hová szeretnél elhelyezni. 

Ehhez pedig szükség van a pontos alapterületre, hogy kiderüljön, minek lehet helye, és mi az, ami már nem fér be a helyiségbe. Például egy kisebb fürdőszobába inkább zuhanykabinra van szükség, mint fürdőkádra. Az sem mindegy, hogy hová kerülnek a gépek. Hol lesz a helye a mosógépnek, szárítógépnek? Ezeket egytől egyig, lépésről lépésre meg kell tervezni. Amennyiben segítséget kérsz, akkor a látványtervet könnyen tudjátok alakítani, még a színekkel is lehet játszani.

Burkolatok kiválasztása

Az egyik legnehezebb, ugyanakkor legkardinálisabb kérdés fürdőszoba felújításoknál a burkolat kiválasztása. Az enteriőr egészét meghatározza, ezért nagy körültekintést igényel. Kifinomult és elegáns lehet a márványpadló, de dönthetünk a klasszikus, rusztikus verziók mellett is. A csempe lehet összhangban is vele, de kontrasztot is képezhet. Mindegyiknek megvan a maga előnye. Ha harmonizál, akkor letisztult képet nyújt, ha pedig nagyobb a differencia, akkor sokkal figyelemfelkeltőbb.

Magas fokú funkcionalitás

Akár kisebb, akár nagyobb a tér a fürdőszobában, a bútor kiválasztásánál legyen szempont a funkcionalitás. Egy többfunkciós szekrény például sok mindent elnyel, és csökkenti a rendetlenség látszatát is. Itt ügyelni kell arra, hogy vízálló legyen az alapanyag.

Szaniterek

Amikor a szanitereket választod, figyelni kell arra, hogy illeszkedjenek a fürdőszoba stílusához, a burkolatokhoz, szekrényekhez, polcokhoz. Kádaknál, mosdóknál is számtalan forma és alapanyag létezik, különféle árkategóriákban. Csaptelepek esetében a legáltalánosabb a króm kivitel, ami esztétikus és időtálló. De ha valami igazán trendire vágysz, akkor válassz fekete csapokat! Egy minimalista fürdőszobában tökéletesen fokozzák a kontrasztot, így izgalmassá teszik a teret. Léteznek aranybevonatú vagy sárgaréz, esetleg rózsaarany csapok is, ha luxuskivitelt szeretnél.

Ha a fenti tanácsokon végighaladsz, és közben még a látványterved is készül, akkor gyorsan meglesz a felújítás! A végeredmény pedig egy igazi álomfürdőszoba lesz.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását