2024. április 28. - Valéria

Józsefvárosnak változás kell?

A Fidesz-KDNP VIII. kerületi polgármesterjelöltje szerint Józsefvárosnak, amely minden fővárosi kerületnél több problémával szenved, változásra van szüksége. Kocsis Máté csütörtökön Tarlós Istvánnal, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjével tartott bemutatkozó sajtótájékoztatót Budapesten.
2009. szeptember 24. csütörtök 13:51 - HírExtra
Kocsis Máté közölte: fontosnak tartják a megkezdett nagy fejlesztések folytatását, a közbiztonság erőteljes javítását, a józsefvárosi gyermekek kiszámítható jövőjének megalapozását, a szociális háló megerősítését, az egészségügyi szolgáltatások bővítését és a tisztaság látható javítását.

Kifejtette, Józsefváros minden budapesti kerületnél több problémával szenved. A munkanélküliség, az iskolázatlanság, a szegénység a legjelentősebb mértékben van jelen ebben a városrészben, itt a legalacsonyabb az emberek várható élettartama - hívta fel a figyelmet; hozzátéve: mindezt nehezíti az is, hogy Józsefváros nagyon komoly adósságállománnyal küzd.

"Éppen ezért (...) Józsefvárosnak változásra van szüksége, biztonságos változásra" - hangsúlyozta.

Tarlós István a jelöltről azt mondta, fiatal, de korántsem rutintalan, tősgyökeres VIII. kerületi. A jogász Kocsis Máté nemcsak VIII. kerületi képviselő és alpolgármester, hanem fővárosi képviselő is. "Nem ejtőernyős, otthon van ebben a városrészben, ismeri a városrésznek nem csak a jelenlegi gondjait, bajait, de ami ennél talán fontosabb, a nyelvezetét is" - fogalmazott Tarlós István.

Józsefvárosban azért tartanak november 22-én polgármester-választást, mert Csécsei Béla, a kerület korábban SZDSZ-es, majd független polgármestere megromlott egészségi állapota miatt szeptember elején lemondott posztjáról. Csécsei Béla idén júliusig SZDSZ-es színekben vezette a kerületet, Retkes Attila pártelnökké választása után azonban kilépett a pártból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását