2024. március 29. - Auguszta

Eszement volt a "majdnem Nemzeti Vágta" - képekkel!

Pont annyira volt eszement az ivádi Batus Galopp, mint amilyennek beharangozták. A győztes például egy talicskával tudott nyerni. Nagyon betegre sikerült!
2009. augusztus 18. kedd 17:49 - Gedei Szilárd
Még mielőtt elárulnánk, hogy a Nemzeti Vágta paródiájaként az első ízben megrendezett ivádi Batyus Galoppot Szomolya település nyerte, nézzük, hogy hogyan is zajlott az esemény!

Vécécsésze és reumás csiga


Ivádon nem laknak túl sokan, a Batyus Galoppra azonban megsűrűsödött az ivádiak száma: a kis heves megyei település lakosságának körülbelül háromszorosa, több mint ezer ember gyűlt össze szombaton a helyi focipályán, az első Batyus Galopp alkalmából.



A nevezők sem voltak éppen kevesen: az őrült rendezvényre egy híján húsz település nevezett be. Mint arról a HírExtra korábban beszámolt, a szabály szerint mindennel lehetett indulni, ami nem minősül járműnek, na meg persze kivéve a lovakat. Az ivádi polgármester, Ivády Gábor szerint azok ugyanis a Nemzeti Vágtára lettek félretéve. Az indulók nem is szabtak határt fantáziájuknak: volt vécécsésze, futórózsa, reumás csiga és sok minden más is.
 

Batyus Galopp vs. Nemzeti Vágta

Éppen ezért alakítani kellett egy rögtönzött döntő bizottságot, mely testület teljes egyetértésben Szomolyának ítélte oda a fődíjat, az ivádi Szent Grált. Való igaz, hogy az ő versenygépük, mely egy talicska volt telis tele államadóssággal igazán egyedinek hatott…



Már csak azt kell elmagyarázni, hogy a Nemzeti Vágta hogyan került mégis a Batyus Galoppra. A megoldás egyszerű: a 2009-es Vágta győztes lova, National Face tulajdonosa, Pálfi Nóra is részt vett a Galoppon, s ha már ott volt, ő adta át a verseny legfiatalabb indulójának járó különdíjat.

Azzal tehát, hogy a kavalkádon reggeltől estig fülig ért a résztvevők szája, az ivádi polgármester és csapata bebizonyította, hogy bizony üres önkormányzati kasszával is lehet színes, ötletes, eredeti falunapot tartani.

Folytatás jövőre ugyanúgy Ivádon, a második Batyus Galoppon!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását