2024. április 28. - Valéria

A legőrültebb magyar kezdeményezés

Batyus Galopp néven megrendezik a Nemzeti Vágta őrült változatát.
2009. augusztus 4. kedd 18:28 - HírExtra
A Nemzeti Vágta karikatúrájának ötlete Ivád településtől származik. A heves megyei község kitalált egy versenyt azok számára, akik a Nemzeti Vágta után egy kis bolondozásra vágynak.

„A Batyus Galopp nem a Nemzeti Vágta ellen irányul, hanem azzal összhangban, kiegészítő, és nem utolsó sorban humoros rendezvényként jön létre. Ez a verseny egyfajta karikatúrája a kistelepülések szegénységének, paródiája a Nemzeti Vágtának, miközben komolyan szeretnénk megmutatni, hogy mi is élünk, nekünk is vannak „kincseink”. A Batyus Galopp igazi „gőzkieresztős”, vidám, humoros, a komolyságot sok tekintetben nélkülöző esemény lesz” – vetítette előre Ivád polgármestere, Ivády Gábor.

Az augusztus 15-i versenyre lovon kívül bármivel lehet nevezni, ami nem közlekedési eszköz. Legyen az birka, tyúk, tehén, vagy madzagon húzott porszívó.



Terény egy kecskesajttal nevez, amit madzagon húz a polgármester maga után. Természetesen ebben az esetben a kecskesajt idejét mérik.

Magyarhertelend egy olyan autóval indul, amelynek két eleje, két kormánya, két sofőrje van, és össze-vissza szambázik.

Ivád pedig egy Míg-21-es vadászrepülőgép vízszintes vezérsíkjával nevez be, csak még nem tudják, miként juttatják célba. (A képen Ivády Gábor, Ivád polgármestere)

Mánfán, már most edzőtábort tartanak a csigáknak, hogy a leggyorsabbat hozzák el a versenyre. A lényeg a jó hangulat, a móka és a humor.

A fődíj az Ivádi Szent Grál - a Gyalog Galopp után szabadon. A győztes település pedig megkaphatja a jogot arra, hogy a következő Batyus Galoppot megrendezze.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását