2024. április 28. - Valéria

Az év legőrültebb hülyesége: ezt még az RTL Klub is megirigyelhetné!

Gyanús, hogy Ivádon még az őrületnek sincs határa. A Nemzeti Vágta paródiájaként létrehívott Batyus Galopp szervezői azonban nem őrültek meg, hanem inkább életre hívták a lejtős csíkversenyt.
2009. augusztus 15. szombat 08:49 - HírExtra
Kik indulnak? / Mivel indulnak?
Csór / Csuka Mobilla
Teskánd / Csattogós kacsás bicajgli
Terény / Kecskesajt
Sáránd / WC csésze
Zagyvarékas / Strucctojás
Mátranovák / Vaskarika
Markaz / Talicska Forma 1-es csapat
Balaton / Visszhang
Ecséd / Reumás csiga
Eger / Hordó hintó
Balatonkenese / BTR-8174 típusú vízharcászati segédeszköz
Ivád / MIG-21 repülő alkatrész
Mint arról korábban a HírExtra is beszámolt, a Heves megyei Ivád lesz a házigazdája az augusztus 15-én, szombaton első ízben megrendezésre kerülő Batyus Galoppnak. A Nemzeti Vágta paródiáján bármivel lehet nevezni a falvaknak, ami nem közlekedési eszköz: akár tyúk, tehén, kecskesajt vagy csiga is indulhat…

Na de kezdjük a legelején, megpróbáljuk érthetően elmagyarázni, hogy mi is az a Batyus Galopp – persze előfordulhat, hogy nem sikerül. A Batyus Vágta egy lejtős csíkverseny. Bizony. Mégpedig a jól szervezett fajtából. Van például helyszíne, ami azért valljuk be, a galoppoknál alapkövetelmény. Szóval a helyszín Ivád sportpályája és annak rekreációs környéke (nyilván az első kocsmáig).

„A Batyus Galopp nem a Nemzeti Vágta ellen irányul, hanem azzal összhangban, kiegészítő, és nem utolsó sorban humoros rendezvényként jön létre. Ez a verseny egyfajta karikatúrája a kistelepülések szegénységének, paródiája a Nemzeti Vágtának, miközben komolyan szeretnénk megmutatni, hogy mi is élünk, nekünk is vannak „kincseink”. A Batyus Galopp igazi „gőzkieresztős”, vidám, humoros, a komolyságot sok tekintetben nélkülöző esemény lesz” – nyilatkozta a Batyus Galoppról a sokak által jó értelemben őrültnek tartott ivádi polgármester, Ivády Gábor.

Ivádon már napokkal, sőt hetekkel a Galopp előtt megkezdődtek az előkészületek. Például a rendezvény kabalaállatát levédték, ha nem is a Szabadalmi Hivatalnál, hanem a saját módukon:


A nagy fehér birka ráadásul még az ártatlan ivádi gyerekeket is képes megrémíteni:


 

A Batyus Galopp ráadásul sokkal több, mint holmi őrült verseny. Az Galopp mellett ugyanis lesz például harcművészeti, illetve hastáncbemutató, vásári komédia és népdalkör, rajzverseny és ferdepályás labdarúgó bajnokság, sakkverseny és fürdés a Balatonban.

Még mindig nem világos, miről is szól a Batyus Galopp? Talán az alábbiakból minden kiderül: részletek a Batyus Galopp versenykiírásából!

A verseny neve: Batyus Galopp
A verseny fajtája: lejtős csíkverseny
Időpontja: 2009. augusztus 15.
Helyszíne: Ivád, labdarúgópálya és rekreációs környéke
Összdíjazás: Az nincs. Illetve van, mert az Ivádi Szent Grált kapja meg a győztes, illetve a következő évi Batyus Galopp rendezési jogát. Pénz nincs.
Batyus Galopp elnöke: Ivády Gábor polgármester (Ivád)
Batyus Galopp kreatív igazgatója: Süki Lóránt polgármester (Ecséd)
Vágtafőkapitány: Olyan nincs.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

statuslaci
2009. augusztus 15. 21:06
Az ivádi polgármester mikor dolgozik?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását