2024. május 4. - Mónika, Flórián

Paneltűz: Még mindig válságos állapotban a lány

Továbbra is géppel lélegeztetik, válságos állapotban van az a 16 éves lány, akinek öccse és édesanyja szombaton életét vesztette Miskolcon egy tízemeletes panelházban keletkezett tűzben.
2009. augusztus 17. hétfő 11:38 - HírExtra
Miskolc avasi városrészén, az utóbbi évtizedek egyik legtragikusabb lakóháztüzében a tízemeletes épület felső négy szintjének négy lakása égett ki. Egy 39 éves nő és 13 éves fia a helyszínen meghalt, az asszony 16 éves lányát a miskolci megyei kórház toxikológiai osztályán kezelik.

Leskó György, a miskolci polgári védelmi kirendeltség vezetője az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy jelentős mennyiségű hulladékot takarítanak, takarítottak el. Az elektromos rendszert - a villanyáramot - ahol csak lehetett már helyreállították, a víz- és gázszolgáltatás visszaadása azonban időbe telik, mert át kell vizsgálni a vezetékeket.

Közlése szerint a helyi védelmi bizottság hétfő délután két órakor ül össze, hogy eldöntse a további teendőket.

Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője az MTI kérdésre azt mondta: a tízemeletes lakóépületet két éve újították fel. Most azt vizsgálják, hogy a renováláskor alkalmazott szigetelőrendszer megfelelt-e az akkor érvényben lévő szabályozásnak.

Hangsúlyozta: korábban is volt jogszabály a tűzvédelemre, de a legújabbat, ami jelentős változást hozott, 2008-ban adták ki. A panelprogramban szereplő épületek esetében régebben nem kellett bevonni a tűzoltóságot, nagyobb felelőssége volt a felújítóknak, kivitelezőknek.

Ezt a házat 2007-ben adták át, de ez nem azt jelenti, hogy itt nem kellett betartani a tűzvédelemre vonatkozó előírásokat - mutatott rá a szakember.

Hozzátette: a minősítő intézet vizsgálja a kigyulladt tízemeletes ház komplett szigetelőrendszerét, azaz a kivitelezés szakszerűségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását